• Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τους γνωστούς άθλιους τρόπους, επί της ουσίας αρνούμενοι τη μέθοδο της ανάκαμψης της χώρας βήμα-βήμα  και προτείνοντας τη μαγική αλλά ανύπαρκτη λύση της εξ εφόδου  επίλυσης των προβλημάτων, της τάχα χρηματοδότησης της χώρας από τόπους μακρινούς, της δήθεν μείωσης της ανεργίας, της δήθεν ραγδαίας ανάπτυξης, της δήθεν χορήγησης της 13ηςσύνταξης, της κατάργησης τάχα του ΕΝΦΙΑ κ.ο.κ. Θαυματοποιοί όμως δεν υπάρχουν στην πολιτική.  Αποδείχτηκε στις 14/8/2015.
  • Όλα αυτά αποδείχτηκαν ψευδείς δημαγωγίες,που σκοπό είχαν,όπως αποδείχθηκε, την κατάληψη της εξουσίας από εξουσιολάτρεις  αλλά ακατάλληλους διαχειριστές του κράτους, όπως επίσης αποδείχτηκε στο διορισμό αναπληρωτών καθηγητών, στο  ΕΣΠΑ, στους παιδικούς σταθμούς, στο συνδυασμό παιδείας-υγείας, στους μετανάστες, στους επίορκους υπαλλήλους κλπ. Μα το πιο μεγάλο «αρνητικό» κατόρθωμα   της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η ραγδαία επάνοδος στην ύφεση και τα capital controls, που επέφεραν βαρύ πλήγμα στην οικονομία. Η χώρα και οι πολίτες είχαν ανέβει δύο – τρία σκαλοπάτια και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους γύρισαν πίσω.  Ο μύθος του Σισύφου !!!
  • Η συνέχειαείναι γνωστή σε όλους. Δημοψήφισμα που κορόιδεψαν τους πολίτες που ψήφισαν ΟΧΙ,  τρίτο βαρύ κι αχρείαστο πριν τον ΣΥΡΙΖΑ μνημόνιο και τέλος κόστος 70 δις για τους πολίτες (35 δις του προηγούμενου προγράμματος που δεν πήραν λόγω των Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη, 25 δις ανακεφαλαιοποίηση των  Τραπεζών που δεν θα χρειαζόταν και 10 δις που είναι μια πρόχειρη αποτίμηση της αποεπένδυσης και της ύφεσης). Ο «χαμηλής έντασης εμφύλιος» που είχε εγκαινιαστεί από Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ το 2010, με την ψευδο-διάκριση αντιμνημόνιο – μνημόνιο έλαβε τέλος.  Δυσφήμισε πολιτικές, κόμματα, συκοφάντησε, προπηλάκισε, καθυστέρησε ή και ακύρωσε τη σταδιακή επάνοδο της χώρας στην ευημερία, ανέδειξε στοιχεία του περιθωρίου ή και του υποκόσμου στην πολιτική ως θαυματοποιούς και έλαβε θλιβερό τέλος με την ψήφιση του 3ου μνημονίου.
  • Από τις 14 Αυγούστου,ωστόσο,που ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο έως και σήμερα είμαστε σε διάλειμμα, διακοπή, ημίχρονο. Το θλιβερό παιχνίδι για την εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξαναρχίζει από την Πέμπτη το πρωί. Να θυμίσω μια φράση του Αριστοτέλη «είωθενγαρ κάν εξαπατηθή το πλήθος ύστερον μισείν τούς τι προαγαγόντας ποιείν αυτούς των μή καλώς εχόντων» δηλαδή “διότι ο λαός, αν εξαπατηθεί, ύστερα συνήθως μισεί εκείνους που τον παρέσυραν να προβεί σε κάτι εσφαλμένο”. Και επειδή βλέπω τα ενθουσιασμένα πρόσωπα των βουλευτών της πλειοψηφίας, θα σας θυμίσω μια φράση του Ελευθέριου Βενιζέλου «αποτυγχάνετε ενθουσιωδώς».
  • Μεσολάβησαν, από 14 Αυγούστου ολιγοήμερες διακοπές και οι εκλογές. Από τις οποίες ενώ η χώρα είχε ανάγκη μιας κυβέρνησης που θα στηριζόταν από π.χ.220 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ  ζήτησε πλειοψηφία, να μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή και να μην μπει ο Λαφαζάνης. Ο λαός τους τα έδωσε όλα, τους έδωσε δηλαδή την πλήρη ευθύνη, για να τους ζητήσει και το λογαριασμό ακέραιο.
  • Είχα χαρακτηρίσει τον Π/Θ στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων τον Φεβρουάριο 2015 ως Π/Θ της ύφεσης. Δεν είχε πει μια λέξη για την ανάπτυξη. Επαληθεύτηκα. Χθες σωστά τον χαρακτήρισε η κ.Γεννηματά “φλύαρο στα επουσιώδη και βουβό στα ουσιώδη”. Σε ό,τι αφορά την ύφεση η κατάστασή του χειροτέρεψε. Εμφανιστηκε ως αρχάριος μαθητής της γραφειοκρατίας. Θα αντιμετωπίσει λέει την έλλειψη επενδύσεων με τη δημιουργία ενός κρατικού φορέα! Αντί να αφαιρεί

γραφειοκρατία από την οικονομία θα της προσθέσει!!!

  • Χθες ο Π/Θ και πάλι επανέλαβε τρεις μεγάλες υποσχέσεις:

α) Τα ανύπαρκτα ισοδύναμα, που αποτελούν τη σύγχρονη μορφή της ψευδοδημαγωγίας, στον ΕΝΦΙΑ, στους αγρότες, στη φορολογία στα νησιά, και παντού.

β) Γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη

και γ) άντληση εσόδων από την καταπολέμηση της διαφθοράς. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜΑΡ -Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι εδώ με αυξημένες δυνάμεις να χειροκροτήσει τις επιτυχίες σας. Έως να έρθουν όμως αυτές, που δεν τις βλέπω να έρχονται, θα αντιπολιτευτούμε την κυβέρνηση σκληρά αλλά δίκαια. Ο λαός σας περιμένει στη γωνία, κυρίες/κύριοι της Κυβέρνησης. Κι επειδή κάνετε διαρροές για εναλλακτική υποστήριξη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σας προειδοποιούμε πως μόνοι σας θα θερίσετε ότι σπείρατε.

  • Προφανώς καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.