Ο υπεύθυνος της Κ.O. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την καταγγελία των εργαζομένων των ΕΛ.ΤΑ. ότι η Διοίκηση της Εταιρείας έστειλε λάθος φάκελο σε διαγωνισμό με αποτέλεσμα να αποκλειστούν άμεσα τα ΕΛ.ΤΑ. έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

“Σκάνδαλο ή εξευτελισμός χωρίς τελειωμό. Οι εργαζόμενοι των ΕΛ.ΤΑ. καταγγέλλουν ότι η διορισμένη Διοίκηση του κ. Σπίρτζη στο διαγωνισμό για τα διαβατήρια της ελληνικής αστυνομίας ύψους 10,8 εκατ. € έστειλε τα δικαιολογητικά για τον αντίστοιχο διαγωνισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με αποτέλεσμα τα ΕΛ.ΤΑ. να αποκλειστούν από την αρχή για τυπικούς λόγους. Είχε προηγηθεί ίδιο «λάθος» για τον διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ ύψους 10 εκατ. €.

Επειδή οι «συμπτώσεις» ανικανότητας οδηγούν στη βεβαιότητα σκανδάλου και σκοπιμότητας, ο εποπτεύων Υπουργός κ. Σπίρτζης οφείλει άμεσα να ζητήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει, προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, διαφορετικά θα είναι συνένοχος ενός κραυγαλέου οικονομικού σκανδάλου του χώρου ευθύνης του”.