Σημεία τοποθέτησης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ1:

Για τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη

Είναι προφανές ότι στη χώρα εγείρεται πλέον ζήτημα Δημοκρατίας, γεγονός που αποδεικνύεται όχι μόνο στην περίπτωση των τηλεοπτικών αδειών και στην «εις γνώση της κυβέρνησης» ουσιαστική κατάργηση του ΕΣΡ, αλλά και στην περίπτωση της Δικαιοσύνης. Μόλις τρεις μέρες πριν τις εκλογές των Δικαστών, λαμβάνεται μία απόφαση, η οποία ανεξαρτήτως των προσώπων που εμπλέκονται δημιουργεί «σύννεφα» αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

 

Για την διχαστική πολιτική του κ. Τσίπρα

Πρόκειται για ένα δείγμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία διχάζει τους θεσμούς και το λαό. Είχαμε τις διακρίσεις «αντιμνημόνιο – μνημόνιο», «νέο – παλιό», «αριστερά – δεξιά», και τώρα έχουμε μια Κυβέρνηση, η οποία χωρίζει τους πάντες σε «καλούς και κακούς», με ΜΟΝΟ γνώμονα το ποιος τη στηρίζει. Πως μπορεί να  Θεωρούνται «καλοί» οι άνεργοι που στήριξαν την κυβέρνηση, αλλά θεωρούνται «κακοί» οι άνεργοι, οι οποίοι απευθύνονται στον Πρωθυπουργό λέγοντας του ότι με την πολιτική που ασκεί τους απολύει;;. Πρόκειται για ένα δείγμα αλαζονείας, το οποίο διχάζει την ελληνική κοινωνία, την ώρα που ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ενώνεται. Όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται, τους πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει, τις αυξήσεις των φόρων και τα κλεισίματα των επιχειρήσεων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οδηγούμαστε σε ένα αδιέξοδο, το οποίο θα πρέπει να το ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Όποιος νομίζει ότι μόνος του μπορεί να μας βγάλει από την κρίση ασκώντας μια πολιτική, η οποία διχάζει τότε «πλανάται πλάνην οικτρά».

 

Για το «μαύρο στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.» από τη Διοίκηση της ΕΡΤ

Όταν η Φώφη Γεννηματά παραθέτει την άποψή της για το σήμερα και το αύριο της χώρας, δεν μπορεί κανείς να της κόβει τη δυνατότητα να ακουστεί στον ελληνικό λαό. Όταν ο κ. Τσίπρας είχε καλεσμένους τους επτά αρχηγούς των υπόλοιπων κρατών, η ΕΡΤ παραβίασε το πρόγραμμά της για μιάμιση ώρα. Μετέδωσε μέχρι και τον αγιασμό. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι συμβαίνει. Και Επειδή σέβομαι τη δεοντολογία της ΕΡΤ όφειλα και εγώ με τη σειρά μου δεοντολογικά να σημειώσω τι ακριβώς γίνεται από αυτήν τη συχνότητα

 

Για την αξιολόγηση

Ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να φορέσει γραβάτα για το επόμενο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα και μετά τη δήλωση του κ. Δραγασάκη “.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση είχαν θέσει δύο μεγάλους στόχους. Ο πρώτος στόχος αφορά τη μείωση των πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια και ο δεύτερος στόχος αφορά τη ρύθμιση του χρέους. Ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να φορέσει γραβάτα για το επόμενο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα και μετά τη δήλωση του κ. Δραγασάκη στη Βουλή. Θα ήταν καλό λοιπόν η Κυβέρνηση να σταματήσει να αναπαράγει αυτού του είδους τα ψέματα. Δε γνωρίζουμε αν υπάρχει «άλλη γλώσσα» για το ζήτημα του χρέους, αλλά εμπιστευόμαστε τα λεγόμενα του αρμόδιου Υπουργού και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Αν ωστόσο υπάρχει κάποια άλλη αντίληψη, καλό θα ήταν να την ακούσουμε για να δούμε αν υπάρχει διγλωσσία.

Όσον αφορά τα πλεονάσματα, πρόκειται για ένα ακόμα «show», καθώς στο Eurogroup, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πήραν μία απόφαση, η οποία οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει μιλήσει εξαρχής για μία ευρύτατη εθνική συνεννόηση γύρω από τα μεγάλα ζητήματα. Εμείς θα συμμετέχουμε στην εθνική στρατηγική, η οποία θα βοηθήσει τον ελληνικό λαό να αντιμετωπίσει τα μεγάλα του προβλήματα. Αυτό όμως δεν αφορά αποκλειστικά τα ζητήματα στο εξωτερικό, αλλά σχετίζεται και με τα ζητήματα στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας ένα συνεχή διχασμό, ο οποίος διαχέεται στον ελληνικό λαό και τους διαχωρίζει σε «καλούς» και «κακούς», σε «πρώην» και «νυν». Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε ο ίδιος με δημόσια τοποθέτησή του στα λάθη της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ όλους τους προηγούμενους μήνες, τα οποία έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο.

Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για τη χώρα, γιατί αλλιώς αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να πορεύεται με τον ίδιο τρόπο θα αποτύχει και δυστυχώς η χώρα και ο ελληνικός λαός θα πληρώσουν το τίμημα για ακόμα μία φορά. Η Ευρώπη

έχει δείξει πολύ αργά αντανακλαστικά. Στο δρόμο της λιτότητας θα πρέπει να μπει μια τελεία.

 

Για το Ωραιόκαστρο

Είναι πολύ σημαντικό να επιδείξουμε θετικά αντανακλαστικά και να δεχτούμε τα παιδιά. Πολλά σχολεία έχουν δεχτεί πρόσφυγες όλα αυτά τα χρόνια και βλέπουμε ότι  πολλά παιδιά παίρνουν μετάλλια τόσο στα μαθήματά όσο και στη ζωή. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε περήφανοι!