Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στο ρ/σ «Κόκκινο 105,5 FM»  στην εκπομπή «η Δύσκολη Ζωή στο Πολιτικό Ρεπορτάζ» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

 
Για την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «κάθε παρουσία ενός ξένου ηγέτη κι ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πολύ σημαντική. Ελπίζουμε και πιστεύουμε να βοηθήσει σε όλα τα εθνικά ζητήματα και να έχουμε επωφελείς συζητήσεις γύρω και από τα οικονομικά θέματα τα οποία μας αφορούν αλλά και γύρω από τα εθνικά μας συμφέροντα τα οποία έχουν να κάνουν με την Τουρκία και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, αλλά και με τις εξελίξεις στην Κύπρο».

Η Εθνική συνεννόηση σύμφωνα με τον Παύλο Χρηστίδη είναι η μόνη λύση καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του «πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 είχαμε βάλει επί τάπητος το ζήτημα της Εθνικής Συνεννόησης και Συναίνεσης γύρω από όλα τα μεγάλα θέματα, το ζήτημα του χρέους, δυστυχώς, μετά από δύο χρόνια διαχείρισης της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. είναι ένα ζήτημα το οποίο χρειάζεται επειγόντως ρύθμιση κι επομένως ελπίζουμε όχι μόνο η σημερινή επίσκεψη του κ. Ομπάμα αλλά και η στρατηγική της κυβέρνησης από εδώ και μπρος να είναι μια στρατηγική η οποία να περιλαμβάνει τις φωνές στήριξης και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η κ. Γεννηματά πέρα της δήλωσης των τελευταίων ημερών έχει κάνει ίδια δήλωση και με τον κ. Πιτέλλα και με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες γιατί έχουμε αγωνία για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία μας κι όταν περνάμε τα σύνορα κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για να το συγκρίνουμε και με αυτά που έλεγε κάποτε ο κ. Τσίπρας όταν έβγαινε από τα σύνορα για τις κυβερνήσεις της χώρας».

Εφόσον η κυβέρνηση δείξει το πλάνο της στους Πολιτικούς Αρχηγούς τότε η κ. Γεννηματά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συζητήσει για την εθνική πολιτική, γιατί αφορά και το σήμερα και το αύριο των Ελλήνων. Όμως, εθνικά θέματα δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τα οποία είναι φλέγοντα και στα οποία βλέπουμε ότι η προκλητικότητα των γειτόνων έχει αυξηθεί πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δήλωσε «έχουμε μια πολύ μεγάλη ευαισθησία γύρω από αυτά κι έχουμε ζητήσει μια ενημέρωση από τον κ. Κοτζιά και περιμένουμε μια απάντηση και σε αυτό το ζήτημα πριν να είναι πολύ αργά».

Μετά από 6 χρόνια αλλεπάλληλων εκλογικών διαδικασιών κανένα από τα θέματα τα οποία μας απασχολούσαν δεν λύθηκαν. Αυτό πρέπει να το ξεκινήσουμε από το 2012 και τις διπλές εκλογές και φυσικά το Γενάρη του 2015 και το Σεπτέμβρη του 2015. Κανένα μεγάλο θέμα δε λύθηκε. Το θέμα είναι να μη βαθαίνει η κρίση και τα προβλήματα. Επομένως αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα, είναι μια άλλη στρατηγική που θα ρίχνει φως στο τούνελ.

Συνέχισε εξαπολύοντας πυρά λέγοντας «είναι ντροπή για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τη Νέα Δημοκρατία μετά από τόσα χρόνια ενός διχασμού του ελληνικού λαού ο οποίος δεν βγαίνει πουθενά να συνεχίζουν να συζητούν μόνο για το κομματικό τους όφελος. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει μια τελεία σε αυτό, να δούμε ποιο είναι το εθνικό όφελος, το εθνικό συμφέρον. Θα πρέπει το κομματικό όφελος να μπει λίγο πιο πίσω».

Το πρώτο που πρέπει να δουν τα κόμματα, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, αυτό το «ψευδεπίγραφο δίπολο»είναι το πρόγραμμα με το οποίο θα βγούμε από την κρίση, γιατί αυτή τη στιγμή, ο διχασμός τον οποίο επιβάλλουν στο δημόσιο λόγο μας βάζει πιο βαθιά στην κρίση αντί να μας βγάζει από αυτή.

Όταν ερωτήθηκε για τις διαφωνίες στα εσωκομματικά και τις αντιδράσεις του Βενιζέλου ο κ. Παύλος Χρηστίδης απάντησε: «ο κ. Βενιζέλος είναι ένα στέλεχος το οποίο διακόμισε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τη θέση του Προέδρου, επομένως, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την προσωπική του άποψη κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το καταδικάζει κανένας».

Απαντώντας στα σενάρια εκλογών σχολίασε ότι «αργά ή γρήγορα, έτσι όπως πηγαίνει η κυβέρνηση αυτή θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές διότι η πίεση της λαϊκής αγανάκτησης θα την οδηγήσει προς τα εκεί. Κι όσο κι αν οι 153 βουλευτές παρουσιάζονται προς τα έξω σαν να μη συμβαίνει κανένα απολύτως πρόβλημα, σαν να μην υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα είτε αξιακής είτε ηθικής συνέπειας απέναντι σε αυτά που έλεγαν μέχρι πριν 1μιση χρόνο, κάποια στιγμή αυτό θα βγει στην επιφάνεια» και συνέχισε λέγοντας «νομίζω ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν απολύτως σαφής, εξέφρασε την άποψή του και διαχώρισε τη θέση του από τη συνεχή εκλογολογία έτσι όπως τη βάζει η Νέα Δημοκρατία. Σε κάθε περίπτωση όμως, θέλω να σας πω ότι γίνεται μία προσπάθεια η οποία είναι συλλογική. Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη με πολλή επιμονή και με πολύ μεράκι, έχουμε προσπαθήσει κι έχουμε δώσει να καταλάβουν ότι μόνο αν βάλουμε όλες τις προσωπικότητες, όλα τα εγώ κάτω από τη συλλογικότητα θα πάμε καλά».

Αυτό που βγήκε ομόφωνα ως αντίληψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την περασμένη Κυριακή σε αυτήν την πρώτη συνάντηση της ανανεωτικής αριστεράς με τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι ότι θα προχωρήσουμε με αυτόνομη πορεία για έναν ισχυρό πόλο της κεντροαριστεράς.

Οι σκληρές δηλώσεις περί αδέσποτων φιλοδοξιών, σύμφωνα με σχόλιο του κ. Χρηστίδη «δεν απευθύνονται σε κανέναν στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απευθύνεται σε όλους αυτούς οι οποίοι κατά καιρούς έχουν επιθυμίες εμπλοκής στα της κεντροαριστεράς ενώ ταυτόχρονα έχουν βγάλει την άποψή τους, τη θέση τους για στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Όσοι έχουν πει δημόσια ότι θα πρέπει να υπάρχουν συναγερμοί στο πλάι του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί προφανώς να έχουν και ρόλο ή λόγο στα της κεντροαριστεράς. Όποιος ονειρεύεται μέτωπα, διχάζει τον ελληνικό λαό. Είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται όλοι όσοι μας ακούν. Ο ελληνικός λαός χόρτασε αγανάκτηση, οργή, διχασμό, μισαλλοδοξία. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι η ελπίδα ότι χωρίς πολλά λόγια μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Ο κ. Αυγενάκης αποδοκιμάστηκε από εμάς για αυτή τη δήλωση και εν πάση περιπτώσει δεν θα κάνουμε εμείς αυτό το οποίο έκανε ο κ. Αυγενάκης όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία κι επέστρεψε για να πάρει την βουλευτική έδρα. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό, δεν πιστεύουμε σε αυτού του είδους τα μέτωπα».