Σημεία τοποθέτησης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή “Σήμερα” με τους δημοσιογράφους Μαρία Αναστασοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου

 

Καταδικάζουμε με  απόλυτο τρόπο τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, εναντίον του Δημάρχου.

Φυσικά, δεν είναι το πρώτο γεγονός, είναι μία σειρά παρόμοιων γεγονότων τα οποία άλλες εποχές κάποιοι δεν καταδίκαζαν. Δεν ξεχνά κανείς ότι τα συνθήματα: “ αλήτες προδότες πολιτικοί “. Ακουστήκαν πρώτη φορά στις πάνω και κάτω Πλατείες το 2011, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και πάρα πολλά στελέχη και σημερινοί  υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Ο διχασμός είναι κάτι το οποίο  μας ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

 

Απαράδεκτες οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα

Δεν μπορεί  το βράδυ να “ξαπλώνει στο ίδιο κρεβάτι” με τον κύριο Καμμένο ο οποίος ταξιδεύει με τους Χρυσαυγίτες  στο ίδιο Σινούκ και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, και το πρωί να βγάζεις μεγάλους λόγους για την ακροδεξιά. Μαζί κοιμούνται το βράδυ και το πρωί κάνουν ότι δεν θυμάται ο ένας τον άλλον .

 

H μοναδική “καθαρή έξοδος” είναι του Ρουβίκωνα, από όπου μπουκάρει.

Πρέπει να πούμε όλοι ενωμένοι: Είμαστε απέναντι στο φασισμό, απέναντι στον τραμπουκισμό.

Χρειάζεται να ενισχύσουμε τη Δημοκρατία μας, με πραγματικές αλλαγές που έχουν να κάνουν με την παιδεία και τον τρόπο με τον οποίο  τα παιδιά μας θα αντιληφθούν από που ξεκίνησαν όλα αυτά. Όταν χρησιμοποιείς δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα ίδια γεγονότα, προφανώς ανέχεσαι τη βία.  Έχουμε πει επανειλημμένως για  το θέμα  του Ρουβίκωνα: ποιος θα μπορούσε να μπει  μέρα   μεσημέρι στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να βγει κύριος, χωρίς να του κάνει κανένας τίποτα;…Yπάρχουν άνθρωποι (Ρουβίκωνες) οι οποίοι μπαίνουν όποτε θέλουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στη Βουλή. Δεν ξέρω τι κάνει η κυβέρνηση,   ο κόσμος κρίνει.

 

Δεν χωράνε “Ναι μεν αλλά” στην καταδίκη της βίας

Πρέπει να έχουμε ομόθυμη  στάση. Δεν ξεχνά κανείς τη δήλωση του κ. Τσίπρα το 2011: “Καταδικάζουμε τη βία αλλά αντιλαμβανόμαστε την αγανάκτηση όλων εκείνων που αντιδρούν βίαια απέναντι στη βία του μνημονίου” (8 Ιουλίου 2011) “Ναι μεν αλλά”, εμείς σήμερα  λέμε ότι δεν χωράνε. Να έχουμε ομόθυμη  στάση απέναντι στη βία χωρίς διαδικασίες οι οποίες ξαναρίχνουν  νερό στο μύλο του φασισμού. Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα είναι απαράδεκτες. Δίχασαν την Ελλάδα με το αντιμνημόνιο, ήταν  αυτοί οι οποίοι  δεν καταδίκασαν ποτέ τις επιθέσεις στους κκ, Κακλαμάνη, Παναγόπουλο, Πάγκαλο. Έρχονταν ο κ. Τσίπρας η κα. Δούρου και ο κ. Κατρούγκαλος και έλεγαν  “λίγο νεράκι λίγο γιαουρτάκι αυτό δεν είναι βία”. Λοιπόν δεν τα ξεχνάμε, να πούμε την αλήθεια στους πολίτες γιατί ούτε οι πολίτες  ξεχνάνε. Nα τα αφήσουμε πίσω μας και να δούμε ότι η μοναδική “καθαρή έξοδος” είναι αυτή του Ρουβίκωνα, από όπου μπουκάρει.