Σημεία παρέμβασης

Παύλου Χρηστίδη

Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Τώρα”

με την δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου

 
Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ εξαπέλυσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην τηλεοπτική εκπομπή «Τώρα» στο ΣΚΑΪ.

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είπε ότι «ο κ. Παππάς αναγκάστηκε στη μεγαλύτερη τούμπα που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου. Πήρε πίσω όλα όσα είχε φέρει ως τις μεγάλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. Πήρε πίσω το ποιος αποφασίζει για τις άδειες, τον τρόπο που θα δίνονται, το ζήτημα του τιμήματος κι όλα όσα τελικώς φαίνονται ως αντισυνταγματικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Συνέχισε διαπιστώνοντας ότι «υπάρχει ανάγκη να δούμε και νέες ρυθμίσεις. Πρέπει, όμως, κάποια στιγμή η κουβέντα αυτή να τελειώσει. Πρέπει να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Πρέπει να είναι αυτό το αρμόδιο όργανο που θα βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Διερωτήθηκε στη συνέχεια για τη σκοπιμότητα όλων αυτών των «εντάσεων» και συνέχισε ρωτώντας «για ποιο λόγο επιμένουμε σε αυτά τα προβλήματα, την ώρα που οι συνταξιούχοι που προσήλθαν στις τράπεζες για να λάβουν τη σύνταξή τους και δεν βρήκαν ούτε τη «δωδέκατη» σύνταξη με τις περικοπές που έχει κάνει ο κ. Κατρούγκαλος;»

Απάντηση έδωσε, επίσης, όταν ρωτήθηκε για την τοποθέτηση του κ Βενιζέλου, υπενθυμίζοντας ότι την Τρίτη συγκλήθηκε το συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε από τους Βουλευτές η στάση που θα ακολουθούσαν κατά τη χθεσινή συζήτηση. “Ο κ Βενιζέλος κλήθηκε στο συντονιστικό της ΚΟ και απουσίαζε”, ανέφερε.

Τόνισε, επιπλέον, ότι «με τις αριστοτεχνικές κινήσεις του κ. Λοβέρδου αναγκάστηκε η κυβέρνηση να κάνει πίσω, υπέστη μια τεράστια ήττα κι αυτό είναι το μείζον, ότι το Εθνικό Συμβούλιο της Ραδιοτηλεόρασης θα είναι το υπεύθυνο για τις άδειες».

Σε ερώτηση της κας. Μπουσδούκου για την Κεντροαριστερά, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παύλος Χρηστίδης απάντησε ότι «όλα τα συλλογικά μας όργανα έχουν πάρει απόφαση για έναν αυτόνομο πόλο στην Κεντροαριστερά με ουσιαστική πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση». Και αυτή την απόφαση πρέπει να υπερασπιστούμε όλοι συλλογικά και όχι να κατατριβόμαστε σε προσωπικές πολιτικές.

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα πρέπει να ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, ενώ συγκυβερνά με τον απολύτως ακροδεξιό με τον κ. Καμμένο και με τον κ. Δημήτρη Καμμένο ο οποίος στήριζε την κατάληψη στο Βοτανικό, αθώωσαν τον κ. Νικολόπουλο μαζί με κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της απίστευτης επίθεσης ενάντια στους ομοφυλόφιλους την οποία εξαπέλυσε».

Καταλήγοντας ο Παύλος Χρηστίδης είπε ότι «κάθε άλλο παρά προοδευτική δύναμη είναι. Εμείς έχουμε μάθει να έχουμε στρατηγική αυτόνομης πορείας και σε αυτήν την πορεία δεν λειτουργούμε με βάση την επικοινωνιακή πολιτική μιας μέρας και δεν μπορούμε να κρύβουμε στον κόσμο τα προβλήματα κάτω από μία δήθεν σύγκρουση που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες».

Τέλος κατέληξε ότι είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι συνεχίζονται συζητήσεις στο εξωτερικό για ενδεχόμενο τέταρτο μνημόνιο, για νέα μέτρα και για όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.