ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ
ΣΤΟ «THEMA RADIO»

 

Εκλογές τώρα, πριν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεσμεύσουν την επόμενη μέρα της χώρας.

Εδώ και πολύ καιρό ζητάμε να μάθουμε το σχέδιο της Κυβέρνησης για την επόμενη μέρα, τι, δηλαδή, θέλει να κάνει μετά τον Αύγουστο. Μαθαίνουμε από την Ευρώπη ότι είναι μία «έκθεση ιδεών», αλλά ο ελληνικός λαός δεν μαθαίνει ούτε τι διαπραγματεύεται, ούτε το περιεχόμενο της έκθεσης αυτής. Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα, είναι πολύ άσχημα για τους Έλληνες πολίτες, τα βλέπουμε από τον ΙΟΒΕ, το ΔΝΤ ενώ η Κομισιόν τα διορθώνει προς το χειρότερο. Πρέπει να γίνει ενημέρωση στη Βουλή για να μάθουμε τι σχεδιάζουν. Είναι μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή και οι Υπουργοί της δεν μπορούν ούτε μεταξύ τους να συνεννοηθούν, ενώ βρίσκονται στα ίδια κτήρια. Ο ένας αδειάζει τον άλλον για το ζήτημα των φρεγατών ενώ ο κ. Τσακαλώτος λέει άλλα από τον κ. Τσίπρα και παραδέχεται ότι θα έχουμε αυξημένη εποπτεία.

Χρειάζεται μία κυβέρνηση με «νωπή εντολή» στην οποία ο Έλληνας θα δώσει την επιλογή για το πώς θέλει την επόμενη μέρα της πατρίδας μας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει σήμερα κι όχι το Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη. Δεν μπορούμε να το κάνουμε με όρους ακραίας πόλωσης του κ. Τσίπρα ο οποίος μαζεύει από τον ελληνικό λαό το υπερπλεόνασμα, το οποίο οφείλεται στην υπερφορολόγηση και στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων και αναμένει να το μοιράσει κατά το δοκούν όταν μπει σε προεκλογική περίοδο. Ό,τι είναι να περάσει από τους δανειστές θα το υπογράψει ο κ. Τσίπρας μέρα μεσημέρι κι έπειτα θα το φορτώσει στους επόμενους και θα επιδιώξει να ξανακάνει εκλογές με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο δεν είναι αποδεκτά

Πήραμε μία μεγάλη πρωτοβουλία και για τη Συνταγματική Αναθεώρηση το μείζον είναι όμως η οικονομική πραγματικότητα κι ο τρόπος με τον οποίο πορεύεται η χώρα, είναι να φύγει μία κυβέρνηση που είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Το σημαντικότερο για εμάς είναι να βρουν οι Έλληνες πολίτες διέξοδο κι αυτό θα το κάνουμε μετά τις εκλογές όπου θα έχουν δώσει οι ίδιοι την απάντηση για το τι θέλουν την επόμενη μέρα. Η χώρα προσπαθεί να επιβιώσει ενώ όλοι οι οικονομικοί δείκτες είναι προς το χειρότερο κι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να μας οδηγήσει έξω από την κρίση, ίσα – ίσα μας οδηγούν βαθύτερα σε αυτή. Χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη αλλαγή και γι’ αυτό η Φώφη Γεννηματά επέλεξε να θέσει αυτό το θέμα.

Παιχνίδια εκλογικά με το εκλογικό σύστημα δεν είναι αποδεκτά. Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία του πριν από περίπου ενάμιση χρόνο να κάνει μία μεγάλη αλλαγή αλλά δεν την έκανε. Τώρα που είμαστε σε προεκλογική περίοδο δε μπορούμε να συζητήσουμε κάτι τέτοιο.