Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή την παύση καθηκόντων της πλειοψηφίας των Διοικητών Νοσοκομείων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Υγείας, επέλεξε μέσω ολιγόλεπτης συνέντευξης διάρκειας 5 – 7 λεπτών, να αξιολογήσει δήθεν τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας. Ας μας πει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου: σε ποια στοχοθεσία απέτυχαν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων, εφόσον δεν τους δόθηκαν στόχοι;.

Από την αξιολόγηση – παρωδία προέκυψε ότι μόνο 12 Διοικητές θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους ενώ οι υπόλοιποι θα αντικατασταθούν σε άλλη μια προσπάθεια κομματικού ελέγχου της κρατικής μηχανής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί εναγωνίως και με κάθε μέσο να φορτώσει τις δικές της αδυναμίες και καθυστερήσεις στις Διοικήσεις και να αποκρύψει τα μείζονα προβλήματα που δημιούργησε στο χώρο της Υγείας. Οι πολίτες, όμως, δεν ξεγελιούνται πια.

Τους προειδοποιούμε ότι η μαζική αντικατάσταση των Διοικητών δεν υπόκειται στην στη ρύθμιση που ψήφισαν για αντικατάστασή τους από διοικητικούς διευθυντές λόγω αιφνίδιας απώλειας.Εάν στοχεύουν στην εσαεί παραμονή των διευθυντών στη διοίκηση των νοσοκομείων της χώρας, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη της πλήρους διάλυσης τους.