Σχετικά με τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας για την Γενοκτονία των Ποντίων

Η δήλωση του κυρίου Φίλη είναι εθνικά, πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη. Θα την χαρακτήριζα πέρα από ανιστόρητη και εθνικά επικίνδυνη, γιατί γίνεται θιασώτης μιας άποψης που έρχεται σε αντίθεση με τη Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών, η οποία από το 2007 έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων την περίοδο 1916-1923, ζητώντας μάλιστα από την Τουρκία να αποκαταστήσει.

Δε μπορούμε να καταλάβουμε τι εξυπηρετεί η συγκεκριμένη δήλωση, εκτός από το να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, μπροστά στα τεράστια ζητήματα, που αντιμετωπίζει και το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μιλάμε για 353.000 νεκρούς και κατά συνέπεια η δήλωση του κυρίου Φίλη είναι απολύτως κατακριτέα.

Ο Πρωθυπουργός πρέπει  να αποφασίσει αν ο κ. Φίλης, ο οποίος ως κυβερνητικό στέλεχος εκτός από εθνικό ακροατήριο έχει και διεθνές, τον εκπροσωπεί με αυτές τις δηλώσεις. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια μιλούσε  για αναγνώριση της Γενοκτονίας. Μια γενικόλογη διαρροή που λέει ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά κάνει και μεγάλο κακό στη θέση της χώρας.

Ο κ. Φίλης όφειλε να είναι πολύ προσεκτικός σε όλες του τις δηλώσεις τον τελευταίο καιρό. Εξελίσσεται πολύ γρήγορα σε βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση. Δημιουργεί προβλήματα με κάθε του δήλωση, είτε αφορούν οικονομικά θέματα, είτε εθνικά. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να επιληφθεί προσωπικά.

Για τις προσφυγικές ροές και την αναχώρηση 30 προσφύγων για το Λουξεμβούργο

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ Γεννηματά, έχει πολύ έγκαιρα πει ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος. Χθες μάλιστα, έκανε και σειρά προτάσεων. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να μεταφέρονται στις χώρες που επιθυμούν με τρόπο που δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Πρέπει να πιεστεί η Τουρκία να συνεργαστεί και εμείς να ετοιμάσουμε τα απαραίτητα σημεία υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Για τα αεροδρόμια και το χθεσινό ΦΕΚ 

Η Κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει στην αναντιστοιχία λόγων και πράξεων. Δυστυχώς, τα προβλήματα τρέχουν, τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας υποβαθμίζονται και η κυβέρνηση δίνει 40 εκατομμύρια ευρώ για να επιδιορθώσει “σαπάκια”.  Ταυτόχρονα, κρατάει κρυφά τα σχέδια που έχει στο ασφαλιστικό και σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Για την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και την έξοδο από την Κρίση

Δεν θα πετύχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βγάλει τη χώρα από την Κρίση. Το αίτημα για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης είναι διαρκές, για να δούμε όλα τα σκοτεινά σημεία του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου και να δει η χώρα ένα σοβαρό ανασυγκρότησης. Υπουργοί που άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά δε μπορούν να μας δείξουν την έξοδο από την ανασφάλεια.