Στη συνάντηση των Σοσιαλιστών Υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. υπό την προεδρία του Γάλλου Πρωθυπουργού Bernard Cazeneuve, με θέμα: «Ευρωπαϊκός Πυλώνας για τα Κοινωνικά Δικαιώματα», που έλαβε χώρα στις 02 Μαρτίου 2017 στο Παρίσι, συμμετείχε η Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ακολουθούν σημεία από την τοποθέτηση της E.Χριστοφιλοπούλου:

«Δεν κατορθώσαμε μέχρι τώρα  να αποτρέψουμε  την αύξηση των ανισοτήτων τόσο εντός των χωρών μας όσο και μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.. Οι Σοσιαλδημοκράτες πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας, να αγωνιστούμε για την Κοινωνική Ευρώπη, και να διαχωρίσουμε  τη  θέση μας από τις συντηρητικές δυνάμεις και την πολιτική της λιτότητας που έχουν καταφέρει να επιβάλουν».

«Ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας για τα Κοινωνικά Δικαιώματα μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία εφόσον αποκτήσει νομική ισχύ και συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα και χρηματοδότηση. Χρειαζόμαστε την ίδια νομική ισχύ με το Σύμφωνο Σταθερότητας».

«Οι επενδύσεις να συνδεθούν με κίνητρα για την απασχόλησή, αλλά και με προστασία των εργαζομένων».

«Ο κοινωνικός διάλογος και οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις πρέπει να προστατεύονται  σε όλες τις χώρες μέλη. Στην Ελλάδα όχι μόνο έχει υπονομευθεί ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, αλλά έχουν προστεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και το δικαίωμα της ανταπεργίας και οι μαζικές απολύσεις! Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».