Ομιλία Χαράς Κεφαλίδου βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το πολυνομοσχέδιο

ΟΜΙΛΙΑ ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Νόμο 7.500 χιλιάδων σελίδων ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ να ψηφίσουμε μετά από ”ενδελεχή μελέτη” δύο ημερών!!!!. Υπάρχει βουλευτής  με την ελάχιστη σοβαρότητα που θεωρεί πως επιτελεί στοιχειωδώς τα  καθήκοντα που του ανέθεσε ο λαός και ισχυρίζεται ότι αυτό που κάνουμε εδώ μέσα σήμερα δεν είναι θέατρο παραλόγου? Τραγική φάρσα του Κοινοβουλευτισμού?

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου δεν γνωρίζει τις ακριβώς ψηφίζει. Και το κυριότερο, είναι αδύνατον να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από ιδιαίτερες διατάξεις.

Συνεπώς σήμερα, για μια ακόμη φορά  ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ καλούμαστε να ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. Ήρθαμε στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την αυριανή ύπαρξη της χώρας με μερικά από τα sos και κάποια σκονάκια. Και οι της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν με τον αέρα και τη σιγουριά της επιτυχίας!!!.

Στην πραγματικότητα δεν είμαι βέβαιη αν υπάρχει γνώση και συνείδηση των επιπτώσεων και κοινωνικών συνεπειών αυτού του τερατουργήματος που έρχεται προς ψήφιση. Αναφέρομαι στους Έλληνες. Για την ποιότητα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που η ενότητά της έχει γίνει το σύντομο ανέκδοτο και παρακολουθεί και εγκρίνει τέτοιες πρακτικές δεν είναι θέμα του παρόντος νομοσχεδίου. Από την Δευτέρα αυτός ο Νόμος που ψηφίστηκε σ’ ένα Σαββατοκύριακο με διαδικασίες εξπρές αλλάζει δραματικά τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Πρωθυπουργός που έσκιζε τα μνημόνια, αγέρωχος περηφανεύτηκε ότι έκανε πράξη τις υποσχέσεις του και προστατεύει τον μόχθο και τον ιδρώτα του κάθε Έλληνα πολίτη. Η κυβέρνησή του κάνει τομές και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις. Kι όλα αυτά μόνοι τους, επειδή πάλεψαν σκληρά και αγνόησαν τις σειρήνες της υποταγής στα ξένα συμφέροντα!

Το γεγονός ότι εδώ και μήνες όλες οι παραγωγικές τάξεις είναι στα κάγκελα, ότι έχει νεκρώσει όλη η Ελλάδα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του δεν λέει τίποτα.  Το αυτί τους έπαψε να ιδρώνει μόλις ζεστάθηκαν στη θαλπωρή της κυβερνητικής καρέκλας και όπως είναι διψασμένοι για εξουσία παραβλέπουν ότι ενίοτε αυτές οι καρέκλες γίνονται ηλεκτρικές.

Μετά τις θεατρικές παραστάσεις της περήφανης διαπραγμάτευσης που έκανε το γύρο του κόσμου και έσπασε τα ταμεία έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Τώρα τι κάνετε?  Τα πάντα αρκεί να μείνετε στη εξουσία.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για την διαλυτική ακινησία και την παραλυτική στασιμότητα της χώρας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο μόνο για να κάνει το καπρίτσιο της αριστερής ιδεοληψίας του, στοιχίζει στη χώρα άλλο ένα – το παρόν- νομοθετικό εξάμβλωμα.

• Η πραγματική οικονομία που έσταξε αίμα να φτάσει σε μια ισορροπία το 2012, επέστρεψε στην ύφεση.
  • Οι επιχειρηματικές προσδοκίες εξανεμίζονται.
  • Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο από το Νοέμβριο του 2012.
  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών και κράτους διογκώθηκαν.
  • Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία, στις κατασκευές, στο λιανικό εμπόριο, στο χονδρικό εμπόριο, στις υπηρεσίες, συρρικνώθηκαν.
  • Τα λουκέτα στην αγορά πολλαπλασιάστηκαν.
  • Οι τραπεζικές καταθέσεις το 2015 παρουσίασαν τη μεγαλύτερη εκροή από την αρχή της κρίσης.
  • Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια διογκώθηκαν, η πιστωτική συρρίκνωση συνεχίστηκε.

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα κατορθώματα της περήφανης πολιτικής της Κυβέρνησης. Ζαλίζει ο κατάλογος των χειροπιαστών επιτευγμάτων σας μετά από ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης.

Κύριοι της Κυβέρνησης

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξέκανε επιτυχώς και με συνοπτικές διαδικασίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, επιχειρήσεις με την ψήφιση του ασφαλιστικού. Αυτό το Σαββατοκύριακο έρχεται να αποτελειώσει ότι τυχόν έμεινε όρθιο. Γιατί στα νέα ήθη που εισάγει η Κυβέρνηση είναι να υπολειτουργεί η Βουλή τις καθημερινές και να ψηφίζει με διαδικασίες κατεπείγοντας τα σοβαρά Ν/Σ το ΣΚ.

Με το παρόν σ/ν δημόσιες επιχειρήσεις και σχεδόν όλες οι ΔΕΚΟ μεταφέρονται στο νέο Υπερ-ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών) και οδεύουν προς πώληση: ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΜΕΤΡΟ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΒΟ, ΔΕΗ, «Εταιρικές υποδομές», 19 ακίνητα φιλέτα, που εντάσσονται στο ΤΑΙΠΕΔ κ.α. ακόμη και η «Ανταλλάξιμη περιουσία», που ουσιαστικά ανήκει σε Μικρασιάτες  και Ποντίους είναι μερικά από τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που θα προσφερθούν για μερική ή ολική εκποίηση.

Αξιοποίηση  όμως, δεν είναι  η δημιουργία μιας εταιρίας με ζωή 99 έτη, που δεν θα λογοδοτεί στο εθνικό Κοινοβούλιο, και που θα ελέγχεται ουσιαστικά από ξένους

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι

Δεν ψηφίζουμε αυτό το εξάμβλωμα νομοσχέδιο μεταξύ άλλων Γιατί:

• Δεν ξέρουμε – και κανείς δεν ξέρει με ασφάλεια – τι προβλέπει.
  • Οι διατάξεις, που φέρνει, όπως αυτές για την επιβολή πρόσθετων μέτρων, , μαζί με τα μέτρα του «κοφτή» είναι 9 δισ ευρώ, όσο το δεύτερο μνημόνιο.
  • Οι διατάξεις του νομοσχεδίου, περιέχουν ΛΑΘΟΣ μέτρα. Κόφτης, Νέοι φόροι, αποδεδειγμένα  αναποτελεσματικοί, κοινωνικά άδικοι, στραγγαλίζουν τον πολίτη, βάζουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη, αποτελειώνουν την μεσαία τάξη.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης δεν είναι πια άτσαλοι και ιδεοληπτικοί. Είναι εγκληματικοί και αυτοί που θα πληρώνουν τον ατέλειωτο λογαριασμό είναι η χώρα, το μέλλον της, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας.

Τους ίδιους δεν τους ενδιαφέρει και πολύ. Σκοπός τους δεν είναι να δώσουν λύση και προοπτική ανάσας στη χώρα. Σκοπός τους είναι να κλείσει όπως -όπως η αξιολόγηση “να πάρουμε κανένα φράγκο για να σταθούμε για κανένα εξάμηνο και μετά έχει ο θεός.

Στο πίσω μέρος του μυαλού τους κυριαρχεί η ενδόμυχη σκέψη ότι έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να εφαρμοστούν όλα. Αλλά και να εφαρμοστούν, ξέρουν τι θα κάνουν. Θα βγάλουν από το σακούλι με τα σκάνδαλα κανένα που «θα πουλάει», ή θα εξαγγείλουν κανένα μέτρο ανακούφισης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, και βλέπουμε.

Στο κάτω -κάτω όταν ο κόσμος θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο όσων εξωφρενικών σήμερα θα ψηφίσουν- που δεν τα ξέρουν κιόλας- δεν θα είστε Κυβέρνηση. Θα έχετε περάσει στην περήφανη αντιπολίτευσή σας και από την πλατεία Συντάγματος θα φωνάζετε αγανακτισμένοι για τα ανάλγητα μέτρα που εσείς θα έχετε επιβάλλει..

Και τότε κανείς δεν θα μπορεί να μιλά  για αυταπάτες. Θα είναι ο λογαριασμός της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης.