Ομιλία Θεόδωρου Π. Παπαθεοδώρου, Βουλευτή Αχαΐας για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

• Οι δείκτες εξέλιξης της Εγκληματικότητας στην Αθήνα παρουσιάζουν στην πλειονότητά τους αυξητικές τάσεις μεταξύ 2014-2015, αλλά και το πρώτο εξάμηνο του 2016, τουλάχιστον στα σοβαρότερα εγκλήματα
• Η Επιδείνωση των δεικτών της εγκληματικότητας δεν είναι μόνο ποσοτική αλλά και ποιοτική. Ορισμένα εγκλήματα όπως οι ληστείες αλλά και οι κλοπές και διαρρήξεις τελούνται με μεγαλύτερη βιαιότητα, αλλά και με επικίνδυνα μέσα. Η επικινδυνότητα τέλεσης αυτών των πράξεων αυξάνεται συνεχώς, όσο αντίστοιχα συντηρείται η απουσία οποιουδήποτε δόγματος αντεγκληματικής πολιτικής αλλά και οποιασδήποτε συγκροτημένης στρατηγικής αντιμετώπισης του εγκλήματος, τόσο στη συμβατική μορφή του όσο και στην οργανωμένη.
• Η κατοχύρωση του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας δεν είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής, για να την προσδιορίζετε όπως εσείς θέλετε και ανάλογα με τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει απέναντι στο κομματικό σας ακροατήριο, αλλά εγγυητική υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στον πολίτη στην βάση του κοινωνικού συμβολαίου. Σε αυτό έχετε αποτύχει παταγωδώς γιατί εξυπηρετείτε ένα άλλο σχέδιο στην άσκηση της αντεγκληματικής πολιτικής. Και δεν εννοώ μόνο εσάς προσωπικά, αλλά συνολικά την θητεία των Υπουργών ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015.
• Και εξηγούμαι: τους τελευταίους 20 μήνες δεν έχει παρουσιασθεί κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Αντίθετα, στέλνετε το μήνυμα μίας παρατεταμένης παραίτησης έως δειλής αντιμετώπισης κάθε μορφής εγκληματικότητας, ιδιαίτερα αυτής που κινείται ή υποκινείται από ομάδες και γκρουπούσκουλα που βρίσκονται σε ανοιχτό ή σε υπόγειο διάλογο με τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι «συλλογικότητες όπως τις έχετε ονομάσει δρουν τους τελευταίους είκοσι μήνες ανεξέλεγκτες με την ανοχή των Υπουργών Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ που μόνο την προστασία του πολίτη δεν ενδιαφέρονται να κατοχυρώσου,
• Αλήθεια ήθελα να σας ρωτήσω παρενθετικά, ο συνάδελφός σας Υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης πως αισθάνεται που οι γνωστοί –άγνωστοι έχουν κάψει την είσοδο του σπιτιού του είκοσι φορές και εσείς σφυράτε αδιάφορα; Φαντάζομαι αισθάνεται όπως εμείς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη ή άλλοι στόχοι στα Εξάρχεια τα οποία έχετε αφήσει στο έλεος των παρακρατικών συμμοριών.
• Στο όνομα του διαλόγου με αυτές τις παρακρατικές συμμορίες των αυτοαποκαλούμενων αντεξουσιαστών και της ήπιας αντιμετώπισης της παραβατικότητάς τους οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ανέχτηκαν την κατάληψη του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών από δέκα άτομα για 15 μέρες, την ακτιβιστική ενέργεια μελών του Ρουβίκωνα στην Βουλή, τις αλλεπάλληλες επιθέσεις στο Α.Τ. της Καλλιδρομίου, μέρα μεσημέρι και με αναρτήσεις από τους δράστες των βιντεοσκοπημένων πράξεων στο ιντερνετ, τις επιθέσεις και τους εμπρησμούς σε τρόλεϊ, την εβδομαδιαία πλέον συμπλοκή των τραμπούκων με τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Πολυτεχνείο, την επίδειξη δύναμης οπλισμένης ομάδας στην πλατεία Εξαρχείων και την ανάρτηση του σχετικού βίντεο, τον εξευτελισμό που υπέστη το Πανεπιστήμιο και η πόλη της Θεσσαλονίκης για δέκα μέρες από το no border camp, οι δολοφονικές επιθέσεις στο κέντρο εναντίον πολιτών και αστυνομικών από τις ίδιες παρακρατικές ομάδες, οι συνεχιζόμενες καταλήψεις κτιρίων ή ακόμα οι επιθέσεις σε πολιτικούς και πολιτικά γραφεία.
• Ερώτηση; Έχετε συναίσθηση της αποτυχίας και της ανικανότητάς σας, ή απλά σας κρατάνε οι Κομισάριοι του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των δικών τους συνεννοήσεων με το χώρο. Αλλιώς δεν εξηγείται η αδράνεια, οι επικριτικές ανακοινώσεις της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η «ανάθεση έργου» που έχετε κάνει στην πρωτοεμφανιζόμενη πολιτοφυλακή αναρχικών των Εξαρχείων!!!!!!
• Η παραίτησή σας θα ήταν μία κάποια λύση αν δεν ήμουν σίγουρος ότι και ο επόμενος Υπουργός σας τις ίδιες δεσμεύσεις θα έχει απέναντι στους αλληλέγγυους κομματικούς του ΣΥΡΙΖΑ
• Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα όπως και παλιότερα βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια τάξη και Ασφάλεια!