ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 
Κυρίες και κύριοι,
Τον κ. Βαρουφάκη τον ξέραμε. Διότι με τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Σταθάκη ήταν τα τηλεοπτικά αστέρια των πρωινών της τηλεόρασης, των “βοθροκάναλων” κατά τους σύγχρονους Γκοτζαμάνηδες, όπου καθημερινώς παρουσίαζαν τα εναλλακτικά σενάρια των αριστερών δυνάμεων, ενάντια στα μνημόνια των προδοτών, των Πινοσέτ και των Τσολάκογλου κατά τις εκφράσεις του κ. Τσίπρα, στις οποίες κανένας  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έφερνε αντίρρηση.

Και σήμερα όλες αυτές τις ανοησίες αλλά και τις ύβρεις τις ξεπερνάτε με φράσεις του στυλ “ελέχθηκαν και υπερβολές” ή “δεν λέγαμε ψέματα, είχαμε αυταπάτες”. Αυτός όμως που έχει πολιτικές αυταπάτες είναι πολιτικός αυταπατεώνας, ενώ πρέπει να μας πείτε εσείς πώς λέγεται ο αυταπατώμενος, όταν με τις αυταπάτες του, εξαπατά τους άλλους για τη 13η σύνταξη κοκ , για την Ε.Ε., αλλά και για τις αγορές που θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν. Πώς να λέγεται άλλωστε και τι να είναι αυτός που αυταπατώμενος απατά τα εκατομμύρια άλλους!!!

Ο κ. Βαρουφάκης τα παράτησε, οι άλλοι δυο συνεχίζουν, πράττοντας τα εντελώς αντίθετα από όσα υποστήριζαν. Παραβάτες του λόγου της τιμής τους, της οποίας πολιτικής τιμής μπορεί να διαθέτει ένας που λέει τα Α και πράττει τα Ω. Μεταλλαξίες. Πρωταθλητές της visage du pantomime, πλεονέκτημα των κλόουν και του οργανωμένου εγκλήματος. Δεν πιάνει όμως η ελαστικότητα προσώπου, δεν είστε καλοί, διότι την υποκρισία σας ανατρέπει η καθημερινότητα των ανθρώπων.

Τον κ. Βαρουφάκη τον άκουσα Παρασκευή προ των εκλογών, πάλι σε πρωινή ζώνη “βοθροκαναλιού”, να παρουσιάζει ως σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ, μία των πολλών προτάσεων των εταιρειών που διαχειρίζονται δημόσια ή ιδιωτικά χρέη! Που απορρίπτονταν από τους δανειστές. Και η υποδοχή των διαμεσολαβητών της κοινής γνώμης ήταν εκρηκτική: μπράβο με τυμπανοκρουσίες. Και από Δευτέρα άρχισε το πάρτυ: “ουάου”, Plan x-κλόουν τον χαρακτήρισα τον Απρίλιο του 2015, όταν οι ξεγελασμένοι φωτογραφίζονταν μαζί του κι ο ίδιος φωτογραφιζόταν με κάτι ψαρούκλες 10 κιλών-δημοψήφισμα και capital controls, ύφεση, Γ αχρείαστο μνημόνιο,ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και απώλεια δεκάδων δις, αφελληνισμός των τραπεζών, μεταφορά όλης της περιουσίας του Δημοσίου στα χέρια ξένων για έναν αιώνα. “Τους εντεύθεν κινδύνους πας τις εννοεί…”, έλεγε ένας ιστορικός πρώην πρόεδρος της Βουλής, ναι, εκτός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όμως. Που τώρα μας ζητούν “αδιάπτωτη αλληλεγγύη” με τα προσχήματα εκλογικών νόμων και Συνταγμάτων. Που ξεχνούν πως η εκ του Συντάγματος νομιμοποίηση αυτών που χάνουν δεν πιάνει ως πονηρία στο λαό. Που τους έχει καταλάβει στην τσέπη και τη ζωή του. Από το Σύνταγμα κανείς πια δεν μπορεί να αντλήσει κύρος, όπως φάνηκε και χθες “από την επί της ήττας ομιλία του Πρωθυπουργού”.

Δεν είναι μέρα, όμως, για να μιλήσουμε για τα ολέθρια λάθη του ΣΥΡΙΖΑ Β. Σήμερα ψηφίζοντας και αυτή την εξεταστική επιτροπή με το δικό μας σκεπτικό, μιλάμε για την καταστροφή που επέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ Α’. Τον οποίο πολλοί από σας  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταχειροκροτούσατε. Είχατε μεγάλη αγάπη για τον κ. Βαρουφάκη, όταν  αυτός παραβίαζε την πληρεξουσιότητα των Ελλήνων και ταυτοχρόνως το άρθρο περί κατάχρησης πληρεξουσιότητας, το άρθρο δηλαδή 151 του Π.Κ. που προβλέπει το σχετικό κακούργημα. Ακόμη κι όταν σας παράτησε, ο Π/Θ τον έλεγε asset και τον υπερασπιζόταν σε επίκαιρη ερώτηση της κυρίας Γεννηματά.

Παρατήσατε το προηγούμενο πρόγραμμα, ετοιμαζόσασταν για πολιτικές νέας δραχμής, με ανάμειξη του στρατού, υποσχετικές αντί μισθών και συντάξεων κλπ κλπ, φέρατε πάλι την ύφεση και κάνατε δημοψήφισμα. Μάλιστα όταν εξαναγκαστήκατε να κλείσετε τις τράπεζες, είπε ο Π/Θ πως έκανε λάθος εκτίμηση πως ενώ θα έβγαζε τη χώρα από το πρόγραμμα, η ΕΚΤ δεν θα απέσυρε την εμπιστοσύνη της! Κι άλλη αυταπάτη!  Απόλυτα αδικαιολόγητη, αφού ήταν νομικός μονόδρομος για τον διοικητή της ΕΚΤ. Κι ακόμη η οικονομία λειτουργεί με τα capital controls. Και κάνατε ψευδοδημοψήφισμα ζητώντας από το λαό να πει “όχι”, για να αποφύγει ΦΠΑ 24%, για να αποφευχθεί μείωση επικουρικών συντάξεων, για να αποφευχθεί αύξηση εισφορών, για να μην περάσουν τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες κλπ κλπ.

Πόσο κόστισε η πολιτική σας; Πόσο κοστίζει ακόμη; Πόσο κοστίζει η απώλεια των τραπεζών με την ανακεφαλαιοποίηση και τις σημερινές της συνέπειες; Ο κ. Κουτσούκος σας ανέφερε μια σειρά εκτιμήσεων παραγόντων των οργάνων της ΕΕ. Σωστά τα είπε, αλλά εσείς το αμφισβητείτε. Ας πάμε λοιπόν στην εξεταστική επιτροπή που θα τα δει όλα αυτά. Εμείς με αυτή τη λογική θα συμμετάσχουμε αν δείξετε γενναιοδωρία και την ψηφίσετε. Κι εκεί θα προσπαθήσουμε να πάμε την αναζήτησή στην πενταετία 2004-2009, αλλά και πριν. Όπως έκανα στην εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας σας πως θα εξετάσουμε και το Γ αχρείαστο μνημόνιο, κι οι Βουλευτές σας εκεί έλεγαν πως δεν θα γίνει Γ´ Μνημόνιο! Ωραία προέβλεψαν!!!

Ελάτε, λοιπόν, να τα εξετάσει η Βουλή όλα αυτά, για να αποκτήσουμε, όπως έχω επανειλημμένα στην αίθουσα αυτή, κοινή συνείδηση των αριθμών. Και να σταματήσει η διγλωσσία. Πχ για το PSI, όπου άλλα λέγατε εδώ, και άλλα στο Ε.Δ.Δ.Α. Όπου υπερασπιστήκατε  όλα τα επιχειρήματα του Β. Βενιζέλου. Είστε περίγελος για όποιον ξέρει και θυμάται. Κερδήθηκε ακόμη μια υπόθεση, στους μικροομολογιούχους όμως χρωστάμε και χρωστάτε. Η κατάργηση γι αυτούς της εισφοράς αλληλεγγύης είναι ένα μέτρο αναγνώρισης κι αλληλεγγύης που πρέπει να σκεφτείτε. Κερδήθηκε ακόμη μια υπόθεση, όπως και στο ΣτΕ με την απόφαση 116/2014, ή με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, τον Απρίλιο του 2015!!! Πώς αντέχετε τόσα ψέματα;;; Πως αντέχει ο Π/Θ να επιχειρηματολογεί στην πρόσφατη συνέντευξή του υπέρ του επιτοκίου του μνημονιακού δανεισμού, βαφτίζοντας δίκαιους αυτούς που βάφτιζε τοκογλύφους, ποτίζοντας με μίσος των ελληνικό λαό, μίσος που κρατάει ακόμη, και σκοτώνει και τους ίδιους.

Αλλά πέραν αυτών των ερωτήσεων, που δεν πιάνουν τόπο στο συλλογικό σας μυαλό, για πείτε μας τι φοβάστε και δεν ψηφίζετε αυτή την εξεταστική; Τι φοβάστε και δεν δέχεστε τη δική μας, που ζητά αναζήτησή ευθυνών από το 2002;

Τι φοβάστε εσείς οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;;;

Γιατί δεν ψηφίζετε;;;

Φοβάστε και τη σκιά σας!

Ντρέπεστε για όσα κάνατε και φοβάστε την αποκάλυψη των ευθυνών σας, ή καλύτερα τη συζήτηση για τις ευθύνες σας!!! Που όσο περνούν οι μήνες θα βαραίνουν περισσότερο στη γνώμη, τις απόψεις και τη συνείδηση των πολιτών.