Ομιλία Ανδρέα Λοβέρδου,

Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,

στην ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της

Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις»

 

 

Κυρίες και κύριοι,

Αύριο ολοκληρώνεται η φάση της πολιτικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και ειδικά από τον ίδιο τον Π/Θ που το παραδέχτηκε κιόλας, μιλώντας για αυταπάτη. Κι είναι δεδομένο, πως όταν έστω με τις αυταπάτες σου αυταπατάσαι, τους άλλους, τους εξαπατάς. Βαρουφακειάδα, με την ” Υπεροψίαν και μέθην ” του Καβάφη για τον Δαρείο, που οδήγησε σε Βατερλό, και με την Τσακαλωτειαδα που οδήγησε την κυβέρνηση να καταπίνει αμάσητα ό,τι της σερβίρουν, φτάσατε σήμερα να επιβαρύνετε αχρείαστα και υπερβολικά τον ελληνικό λαό, προκειμένου όχι μόνο να κάθεστε στις υπουργικές σας θέσεις ανερυθρίαστα, αλλά να βάζετε και ζώνη ασφαλείας.

Και δεν τα λέω μόνο εγώ. Τα λένε και οι δικοί σας. Πολλοί Βουλευτές σας δηλώνουν στριμωγμένοι. Διαμορφώνεται το σαββατοκύριακο αυτό, ο ΗΟΜΟ SYRIZEOYS KLAPSIKOYS.

Και δεν είναι μόνο η διαπραγμάτευση που αποτύχατε. Αποτυγχάνετε παντού.

Και στο προσφυγικό, όπου τα έχετε κάνει μαντάρα σε βάρος και των εθνικών συμφερόντων, και στα ελληνοτουρκικά, και στην ανάπτυξη όπου είστε εχθροί των επενδύσεων, ακόμη και στο ποδόσφαιρο, όπου πήγατε για μαλλί και μας ήλθατε κουρεμένοι και φρεσκοξυρισμένοι.

Τί μας φέρατε σήμερα ;

Για την υπερεταιρεία του ξεπουλήματος τα είπαμε το πρωί. Αποικιακή ρύθμιση. Καλά έκαναν οι συνάδελφοι Κουτσούκος και Αμυράς που μας θύμισαν τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο του 1898. Νέα Αποικιοκρατία με pacta continua.

Για τα «πράσινα και κόκκινα» δάνεια, νομίζετε πως ο ελληνικός λαός δεν έχει καταλάβει ;

Μη εξυπηρετούμενα, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ πωλούνται ελευθέρως, είτε πρόκειται για στεγαστικά, είτε πρόκειται για καταναλωτικά, είτε πρόκειται για επιχειρηματικά.

Ο Λ Α !!! ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ !!! Και μόνο για ενάμιση χρόνο ακόμη διατηρείται η προστασία των συνδεδεμένων μόνο με την πρώτη κατοικία, έως αντικειμενικής 140.000 €. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Για τον ΕΝΦΙΑ ;

Τον αυξάνετε αντί να τον μειώνετε. Ας όψονται όσοι σας ψήφισαν λέγοντας ” Ε! Και ένα να κάνει από αυτά που λέει καλύτερα θα είναι “!!! Κι άλλα ο Χουλιαράκης, άλλα ο Αλεξιάδης, για το πόσες εκατοντάδες χιλιάδες επιβαρύνονται.

Για τους φόρους ;

Τους αυξάνετε κι άλλο. Θέλετε να πάρετε με το παρόν σχέδιο 1 δισ. 800 εκ. €. Σας έλειπαν 400 ή 600 από τον προηγούμενο νόμο με τον οποίον θέλετε να πάρετε 5 δισ. από τους πολίτες. Άκουσα κάποιον της κυβέρνησης πως δεν θα χρησιμοποιηθεί ο κόφτης. Μα χρησιμοποιείται σήμερα. Χρειαζόσασταν 400 εκ. για τα 5.4 δισ. που είχατε συμφωνήσει και εδώ φέρνετε μέτρα 1.8 δισ. Που επιβαρύνουν τους φτωχότερους, όπως κάνουν όλοι οι έμμεσοι φόροι. Υπολογίζουμε πως σε ένα εισόδημα 800€/μήνα, η μείωση πρέπει να είναι 10%.

Φόρος δωματίου στον τουρισμό 74 εκ. €.

Φόρος σε συμβατικά τηλέφωνα  και συνδρομητική TV 90 εκ. €.

Αύξηση Φ.Π.Α από 23 σε 24% 437εκ. € ( για φέτος 255 εκ. € ).

Φόρος νέος σε αλκοόλ, καπνό, καύσιμα 699 εκ. €.

Φόρος στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και καφέ 84 εκ. € ( Σε ένα εξάμηνο αρχίζει ).

Τέλη ταξινόμησης επιβατικών αυτοκινήτων 30 εκ. €.

Αύξηση φορολογίας στα τυχερά παιχνίδια 54 εκ. €.

Φόρος στις εταιρείες επενδύσεων 33 εκ. €.

Έσοδα από παραχώρηση εταιρικών αυτοκινήτων σε εργαζομένους 91 εκ. €.

Κατάργηση μειωμένου φόρου στο αλκοόλ στα Δωδεκάνησα 13 εκ. €.

Καταργείτε την πώληση ΜΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ στα φαρμακεία. ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ. ΛΑΘΟΣ. Έκανα τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στο φάρμακο. Αυτό  το αρνήθηκα, είναι ΛΑΘΟΣ. Αντιφάσκει με τον τρόπο διάθεσης των φαρμάκων στην Ελλάδα. Ακολουθείτε πρότυπα που δεν είναι καθολικά στην ΕΕ. Τώρα τη συνδυάζω, με την εκ μέρους ΣΥΡΙΖΑ μη ψήφιση καμίας μεταρρύθμισης και εξοικονόμησης φαρμάκων από το 2010 – 2014!!!

Ενώ αυξάνετε τους φόρους και τις εισφορές για να βγει ο λογαριασμός σας ΙΔΡΥΕΤΕ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΠΤΑ ΝΕΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ : δυο γραμματείες, δύο διοικητικές αρχές, ένα νέο κυβερνητικό συμβούλιο, μία νέα εταιρεία, 30 μονάδες ενημέρωσης. Περισσότεροι από 400 υπάλληλοι, εις υγείαν των κορόιδων που χάνουν το ΕΚΑΣ τους, και τα με αυτό συναρτώμενα ωφελήματα ( π.χ.  μειωμένη τιμή συμμετοχής στην  αγορά φαρμάκων ), εις υγείαν των κορόιδων που μιλούν από σταθερό τηλέφωνο και πίνουν μπύρα και καφέ.

Κύριοι/κυρίες των ΑΝΕΛ με τον φιλοκατήγορο λόγο, που λέγατε στον κόσμο πως μας ψεκάζουνε,

Κύριοι/κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, της αριστεράς – Μαδούρο, όπως έλεγα στη Βουλή κι όπως αποδείχτηκε,

Σεις όλοι μαζί που λέγατε τα ψέματα για το αγγλικό δίκαιο, που αποδείχτηκε απόλυτα προστατευτικό αφού η Ελλάδα κέρδισε όλες τις δίκες,

σεις που δηλητηριάζατε τους πολίτες με μίσος,

και φτιάξατε μια πλειοψηφία της μνησικακίας, της αοριστολογίας, της αυταπάτης, της εξαπάτησης.

ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ !!!

Φορολογείτε ό,τι κινείται,

Μειώνετε συντάξεις,

Ξεπουλάτε τα πάντα,

Θα μείνετε στην πολιτική ιστορία του τόπου ως οι μεγαλύτεροι ψεύτες κι αυτή η φήμη θα σας κυνηγά τουλάχιστον για όσο κρατήσει η εταιρεία του ξεπουλήματός σας, δηλαδή τουλάχιστον για έναν αιώνα…