Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απαντώντας σε δηλώσεις της Υφυπουργού Βιομηχανίας Θεοδώρας Τζάκρη σχετικά με την εξαγγελία για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων των επιχειρήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Καλωσορίζουμε την προσγείωση της Υφυπουργού Θ. Τζάκρη στα πραγματικά προβλήματα της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας, καθώς και την ομολογία της πως “καθυστέρησε δραματικά” η εφαρμογή του νόμου 4262/2014 και της ΚΥΑ 12684/92/21-11-2014 (ΦΕΚ 3181Β΄), όπως ψηφίστηκαν και υπεγράφησαν προ έτους. Η παραδοχή εκ μέρους της πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για δέκα ολόκληρους μήνες δεν έκανε τίποτε για το ζήτημα αυτό, αρνούμενη να διευκολύνει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και κάθε πιθανή νέα επένδυση στη χώρα μας, αποτελεί όντως ένα πρώτο βήμα. Η εξαγγελία της πως θα ξεκινήσει κάτι να κάνει τον ερχόμενο Ιούνιο, δεν ικανοποιεί κανέναν ούτε επιλύει κανένα πρόβλημα. Ο στόχος της να υλοποιήσει μία έτοιμη – νομοθετικά και εκτελεστικά – διαδικασία στο τέλος της τριετίας, ακούγεται ειρωνεία προς τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Καλούμε την Υπουργό να αφήσει την άνεση και την πολυτέλεια της αντιπολίτευσης, και να τρέξει γρήγορα και να προλάβει το τρένο των εξελίξεων. Και ελπίζουμε η εξαγγελία της να μην έχει την τύχη του αναπτυξιακού νόμου που εξαγγέλλεται εδώ κι έναν χρόνο χωρίς να τον δούμε ακόμη. Ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος έχει ανάγκη από μία σταθερή πολιτική ανάπτυξης, όχι από αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον.