Μήνυμα για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου μετά την επίσκεψη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη στο χώρο του Πολυτεχνείου

42 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για την αποδόμηση και την μεταγενέστερη πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, το φάσμα του κοινωνικού διχασμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας, που εκτρέφει φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας μας, βρίσκεται προ των πυλών.
Χρέος όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου είναι να αποβάλουν από τον πολιτικό τους λόγο την υιοθέτηση ισοπεδωτικών χαρακτηρισμών για τα χρόνια της μεταπολίτευσης που αποτέλεσαν την πιο μακρά δημοκρατική και δημιουργική περίοδο στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι αγώνες της νεολαίας και του λαού για τη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών είναι διαρκείς και δεν καπελώνονται από κανενός είδους κομματικό πατερναλισμό.

Είμαστε ευγνώμονες για τις αρχές και τα ιδανικά που μας μεταλαμπάδευσε μέσα από τους αγώνες της η γενιά του Πολυτεχνείου και αισθανόμαστε έτοιμοι να δώσουμε όραμα, ελπίδα και προοπτική στον Ελληνικό λαό μέσα από της γενιάς μας τα «Πολυτεχνεία».