Ο  υπεύθυνος για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με την πορεία του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Με απελπιστικά αργούς ρυθμούς η κυβέρνηση δείχνει να ξυπνά από τη μακάρια νιρβάνα της στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον». Παρέλαβαν ένα πρόγραμμα, η στρατηγική του οποίου βραβεύθηκε ως η 2η καλύτερη της Ευρώπης με 40.000 επεμβάσεις σε κατοικίες συνολικού προϋπολογισμού 392,9 εκατ. € και τη δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ακόμα στον δημόσιο τομέα παρέλαβαν τα προγράμματα Εξοικονομώ Ι και ΙΙ με παρεμβάσεις προϋπολογισμού 38,5 εκατ. € σε 180 δημοτικά και δημόσια κτίρια σε 80 δήμους της χώρας.    

Τέλος για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, τους παραδώσαμε ένα πλήρες πρόγραμμα 1,2 δις € με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα και συγχρηματοδότηση από το Πακέτο Γιούνκερ με πρόβλεψη για χιλιάδες παρεμβάσεις σε κατοικίες, δημόσια κτίρια και επαγγελματικά κτίρια (ξενοδοχεία, κ.ά.).

Τίποτα απ’ αυτά δεν έχει ξεκινήσει. Το μόνο που έχουν κάνει είναι από τις 35.000 έτοιμες αιτήσεις, να προχωρούν με το σταγονόμετρο τις πρώτες 4.000-5.000. Η κυβέρνηση συνεχίζει τη νιρβάνα της, την ίδια στιγμή που ο τομέας της «πράσινης» οικοδομής μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας, δημιουργίας θέσεων εργασίας, εξοικονόμησης πόρων και στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας. Ας κινηθούν επιτέλους όπως απαιτεί η κοινωνία.