Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Yπεύθυνου του ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Καλέσαμε σήμερα για μια ακόμα φορά, την Κυβέρνηση, μετά από τρεις αναπάντητες ερωτήσεις, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής μου στη Βουλή, να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για ποιους μεγαλοοφειλέτες άνω του ενός εκατομμυρίου μεθοδεύτηκε με Π.Ν.Π. η ένταξή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων, χαρίζοντας τους πρόστιμα και προσαυξήσεις για πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κύριος Αλεξιάδης, επικαλέστηκε τις διατάξεις για το φορολογικό απόρρητο, στην προσπάθειά του να συγκαλύψει την μεθόδευση αυτή και να προστατεύσει τους ωφελημένους μεγαλοοφειλέτες.

Του θυμίσαμε το Ν.3943/2011 που επιτρέπει την δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών άνω των 150.000 € και την Υπουργική απόφαση ΠΟΛ 1185/1-9-2011 με βάση την οποία συντάχτηκαν και δημοσιεύτηκαν στον διαδικτυακό τόπο www.gsis.gr της ΓΓΠΣ του Υπουργείου Οικονομικών, κατάλογοι μεγαλοοφειλετών Φυσικών και Νομικών Προσώπων.

Παρότι ο κ. Τσίπρας δηλώνει πως η Κυβέρνηση δεν είναι «Χρυσός Οδηγός», προκειμένου να συγκαλύψει αυτούς που τώρα προστατεύει, εμείς θα επανέλθουμε, υποχρεώνοντας την Κυβέρνηση να σεβαστεί το Νόμο και τους φορολογούμενους πολίτες, καθώς η δημοσίευση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών είναι υποχρέωσή της.