ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ <<ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA>>

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ.

 

 

Χρηστίδης: Ακούγοντας τον κ. Παπαδόπουλο (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) προηγουμένως να περιγράφει τις τρεις λύσεις, θυμήθηκα εκείνη τη σκηνή από την ελληνική ταινία που ο ηθοποιός προσπαθεί να περιγράψει το προφιτερόλ, έτσι περιγράφει την ιδανική λύση ο Παπαδόπουλος.

Αυτό το οποίο πρέπει να θυμηθεί ο κ. Παπαδόπουλος είναι ότι κυβερνά τη χώρα και δεν την κυβερνά από χθες. Την κυβερνά 15 μήνες, πριν τους 15 τελευταίους μήνες έλεγε συγκεκριμένα πράγματα, ήταν αντιμνημονιακός, έλεγε ότι θα σκίσει το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα δώσει 13η σύνταξη. Σήμερα, έρχεται και παίρνει μέτρα σε πρώτη φάση 5,5 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ και στη συνέχεια περίπου 3 δισεκατομμυρίων ακόμα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο δημιουργεί όμως η κυβέρνηση αυτή είναι ότι συνεχίζει να προσφέρει στον ελληνικό λαό ψευδαισθήσεις και η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση είναι αυτή την οποία επιδιώκει να ανοίξει γύρω από το χρέος. Διότι το εξωτερικό χρέος ναι, είναι ένα ζήτημα, το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι το εσωτερικό χρέος. Υποσχέθηκε ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας ότι με το ελληνικό Πάσχα θα έχουμε ανάπτυξη.

Καμπουράκης: Ανάσταση …

Χρηστίδης: ΚΑΙ ανάπτυξη… Υποσχέθηκε ο κ. Σταθάκης ότι μέχρι τις 31 Μάρτη θα έχουμε αναπτυξιακό νόμο, τίποτα από όλα αυτά δε συμβαίνει και αυτοί οι οποίοι μας ακούν περιμένουν να ακούσουν ένα εθνικό σχέδιο και όχι να περιγράφουν 3 λύσεις οι οποίες θα ξαναδιχάσουν τον ελληνικό λαό και θα τον ξαναφέρουν στα πρόθυρα της καταστροφής. Και λέω ότι και εκλογική διαδικασία και δημοψήφισμα, όλα αυτά τα οποία αφήνει να εννοηθεί ο κ. Παπαδόπουλος ότι είναι στο πίσω μέρος του μυαλού του κ. Τσίπρα και του ιδίου…

Χρηστίδης:  Σας λέω λοιπόν, ότι εγώ λοιπόν, έχω δικαίωμα όταν ένας Βουλευτής λέει ότι θα είχαμε και αυτήν την επιλογή, να κρίνω την επιλογή, αν αυτό μας το απαγορεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας το πει να μην έχουμε ούτε το δικαίωμα λόγου.

Δεύτερον, ακόμα και στα ζητήματα τα οποία αφορούν την εσωτερική πολιτική της χώρας η κυβέρνηση αυτή πορεύεται με εμμονές και ιδεοληψίες. Ο κ. Παπαδόπουλος, λοιπόν, ο οποίος ήταν ο εισηγητής του μνημονίου νο. 3 γνώριζε ότι ο κ. Φίλης δεν έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση για 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών. Το γνώριζε. Τι επέλεξε να κάνει όμως ο κ. Φίλης; Να κάνει αυτό για το εσωτερικό ακροατήριο, την ώρα που καθιστά ομήρους τους αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους, περιορίζει τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, έχει αφήσει απλήρωτες τις καθαρίστριες των σχολείων σε όλη τη χώρα και σε αυτό δε φταίει καμία Τρόικα, κανένα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καμία Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Φταίει η πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία μας οδηγεί μετά βεβαιότητας σε μία νέα ασφυξία από την οποία θα επιλέξει η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές της πώς θα διαφύγουν. Εμείς τι λέμε, λέμε ότι έστω και τώρα, μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών, χρειάζεται μία συζήτηση γύρω από τις λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Με άλλες λέξεις…

Οικονομέας: Με το ζόρι λέτε στη Νέα Δημοκρατία να συμμετάσχει στην Κυβέρνηση; Αφού….

Χρηστίδης: Δε λέμε στη Νέα Δημοκρατία με το ζόρι. Όπως η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αναγκάσει το ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε εκλογές έτσι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναγκάσει εμάς να κάνουμε κάτι άλλο. Εμείς κάνουμε μία πρόταση όμως και λέμε ότι μετά από 6 χρόνια μνημονίων και μετά από την κατάρρευση όλων των αντιμνημονιακών ψευδαισθήσεων έχει έρθει η ώρα να υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία θα διαπραγματευτεί ξανά και με τους Ευρωπαίους και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την άθλια επιλογή την οποία έκανε μετά τη διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη αυτή η Κυβέρνηση. Αυτό λέμε.

(…)

Χρηστίδης: ο κ. Παπαδόπουλος άκουσε προηγουμένως ποια είναι η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μπορώ να την επαναλάβω. Θέλω να σας πω ότι όσες εκλογές και να κάνουμε, όσα δημοψηφίσματα και να κάνουμε, δυστυχώς περνούμε στη διαδικασία όπου όσους φόρους και να βάλουμε ο ελληνικός λαός δεν έχει πια ικανή φοροδοτική ικανότητα. Αυτό σημαίνει ότι το έλλειμμα της εμπιστοσύνης δεν είναι πια αυτής της κυβέρνησης μόνο προς τα έξω, είναι και προς τα μέσα. Διότι σου λέει ο κόσμος που μας ακούει «άλλα μου έλεγες πριν ενάμιση χρόνο, άλλα κάνεις τώρα, σεισάχθεια μου υποσχέθηκες, έρχεσαι να μου πάρεις τα διπλάσια από ότι μου έπαιρναν οι προηγούμενοι» και δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μία τέτοιου είδους απόδοση φόρων. Αυτό θα δημιουργήσει νέες τρύπες στην ελληνική οικονομία και αν θέλετε, για να απαντήσω και σε αυτό που έλεγε προηγουμένως ο κ. Βορίδης, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, ήταν ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα έλεγαν την ίδια αλήθεια στον ελληνικό λαό και θα παρουσίαζαν μία βασική λύση. Η λύση αυτή δεν σχετίζεται με την διανομή και την αναδιανομή του πλούτου αλλά με την παραγωγή του. Αυτή τη στιγμή το μεγάλο μας έλλειμμα είναι ότι δεν παράγεται πλούτος στη χώρα. Ας παράξουμε λοιπόν πλούτο και στη συνέχεια θα διαφωνήσουμε και για το πώς θα διανέμεται.