Δήλωση Δημήτρη Κωνσταντόπουλου υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τα υπηρεσιακά συμβούλια στην εκπαίδευση:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει βήματα πίσω σε εποχές υποβάθμισης της ανεξαρτησίας της διοίκησης της εκπαίδευσης, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά ότι διακατέχεται από την ιδεοληψία του «αριστερισμού», της δημαγωγίας και του κομματικού ελέγχου.

Αυτή τη στενή κομματική λογική στη διαχείριση των εκπαιδευτικών θεμάτων φανερώνει η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που έφεραν για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στην εκπαίδευση.

Η δυνατότητα ορισμού από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, στις θέσεις των δύο υπηρεσιακών παραγόντων, εκπαιδευτικών με μόνο προσόν την 15ετή προϋπηρεσία, αναδεικνύει τη «μανία» καταδίωξης των προσοντούχων εκπαιδευτικών και οτιδήποτε έχει να κάνει με την επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξή τους.

Ελπίζουμε τα δύο στελέχη εκπαίδευσης να μην τα διορίσουν και πάλι χωρίς προκήρυξη και αίτηση τους, όπως έκανε το καλοκαίρι ο αλήστου μνήμης Υπουργός κ. Μπαλτάς με τα διευρυμένα Υπηρεσιακά Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών, στηριζόμενος στις «λίστες» των κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Πελατειακή και κομματική κουλτούρα παντού!

  • Στην επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών χωρίς τυπικά προσόντα και διοικητική εμπειρία.
  • Στη λαϊκίστικη επιλογή για ψηφοφορία στην επιλογή των Διευθυντών των σχολείων.
  • Στην υποβάθμιση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
  • Στην παρατεταμένη ανασφάλεια για το θεσμικό πλαίσιο της επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων .

Διαλύοντας την διοίκηση και προωθώντας τέτοιες κομματικές πολιτικές, οδηγούν τη Δημόσια Εκπαίδευση στην υποβάθμιση και την απαξίωση!

Ο κ. Φίλης και οι συνεργάτες του-κρυφοί και φανεροί- θα είναι υπόλογοι γι’ αυτή την εξέλιξη.