ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΘΑΝΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩЇΝΗ ΖΩΝΗ»

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Γ. Δαράκη και τον Γ.Δάρρα 

 

«Η  κυβέρνηση έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και υπέστη μια δεινή ήττα προσωπικά ο πρωθυπουργός». Αυτό τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Γραμμή της ΕΡΤ, ο Γραμματέας  Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις με την απόφαση του ΣτΕ για το νόμο των ραδιοτηλεοπτικών αδειών.
Ο κ. Μωραΐτης υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε μια απλή υποχώρηση. Υπήρξε μια ολική κατάρρευση του κυβερνητικού σχεδιασμού ο οποίος εδώ και μήνες στόχευε στον έλεγχο της ενημέρωσης αλλά και στον αποπροσανατολισμό  από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Δηκτικός ήταν για την επιλογή Πολύδωρα από τον ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν ήταν τυχαία επιλογή. Ολοκλήρωσε ένα σχεδιασμό συμπόρευσης με την δεξιά και την ακροδεξιά που είχε σταθμούς τον Καμμένο, τον Παυλόπουλο, τον Παπαγγελόπουλο και βέβαια ως κερασάκι στην τούρτα τον Πολύδωρα. Το λέω αυτό γιατί κάποιοι κουνούσαν το δάχτυλο σ’ εμάς επειδή ψηφίζαμε τον Δήμα  για  πρόεδρο της Βουλής  το 2014».
Για την στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξη στο θέμα είπε ότι «από την πρώτη στιγμή εμείς είπαμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ και ότι είναι άμεση ανάγκη η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίο. Χθες το αποδείξαμε. Η Νέα Δημοκρατία  θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Σήμερα δεν έχουμε ΕΣΡ, γιατί από την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ περάσαμε στην ανευθυνότητα της Νέας Δημοκρατίας. Φθάσαμε η αντιπαράθεση να γίνεται σε επίπεδο 15μελούς  μαθητικού συμβουλίου με   ευθύνη   του   ΣΥΡΙΖΑ και   της   ΝΔ. Πιστεύω   ότι   όταν  υπάρχει   μια   ευκαιρία   τα κόμματα δεν πρέπει να την χάνουν» .
Για τις εξελίξεις στο θέμα από εδώ και πέρα ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι «η  κυβέρνηση και η ΝΔ  οφείλουν να εγκαταλείψουν το πολεμικό κλίμα στην επόμενη συνεδρίαση και να προχωρήσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Ο πρόεδρος της βουλής  θα πρέπει τις επόμενες μέρες να αναλάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Υπάρχει πλέον ένα κεκτημένο: ότι τα κανάλια δεν κλείνουν, οι εργαζόμενοι δεν χάνουν τις δουλειές τους και όλες οι αρμοδιότητες περνάνε πλέον στο ΕΣΡ.  Για τον αριθμό των αδειών θα πρέπει να  έρθει νομοθετική διάταξη και να τον καθορίζει το ΕΣΡ».