ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΘΑΝΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΏΡΑ MEGA»

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ

 

«Η κυβέρνηση λιαζόταν όχι οι μετανάστες» είπε αναφερόμενος στις  κυβερνητικές ευθύνες στο θέμα του μεταναστευτικού ο Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μέγκα», εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για όλα τα θέματα.

Ο πρώην υφυπουργός υποστήριξε ότι λόγω μια σειράς λαθών της κυβέρνησης η χώρα από πρωταγωνιστής και διαμορφωτής εξελίξεων στον ευρύτερο χώρο της Βαλκανικής έχει καταντήσει ουραγός και θεατής των εξελίξεων με άλλους να αποφασίζουν ερήμην της». Ωστόσο τόνισε την ανάγκη κοινής εθνικής γραμμής και στρατηγικής στο μεταναστευτικό μιας και όπως είπε ‘το πρόβλημα θα πάρει νέες, μεγαλύτερες διαστάσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα» ενώ επισήμανε όλες τις σημαντικές πρωτοβουλίες στο διεθνές και εσωτερικό μέτωπο που ανέλαβε για το μεταναστευτικό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Μωραΐτης αναφερόμενος στη γενικότερη κυβερνητική στάση είπε ότι επιχειρείται να πολωθεί η κοινωνία με «χειρουργικό τρόπο». Όπως είπε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση θέτει με χειρουργική ακρίβεια, ψευτοδιλήμματα που δεν πατάνε πουθενά παρά μόνο στο μυαλό και τις εμμονές κάποιων με μοναδικό στόχο την παραμονή στην εξουσία. Τζογάρουν σε ένα ψευτοταξικό διχασμό με στόχο να δημιουργηθούν πολωτικά μέτωπα. Η κυβέρνηση επιχειρεί έναν κοινωνικό αυτοματισμό βάζοντας απέναντί της τις δυνάμεις της παραγωγής.»