Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ» και στην εκπομπή Mea Culpa με τον δημοσιογράφο Κ. Μπογδάνο

  • Το συλλαλητήριο ήταν μια ειλικρινής έκφραση της αγωνίας πολλών Ελλήνων. Η ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι χαμηλότερη των προσδοκιών. Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει ακόμα ένα μικρό τακτιστικό παιχνίδι πάνω σε ένα ευαίσθητο ζήτημα. Το άνοιξε πολύ νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε και με λάθος τρόπο. Για εμάς δεν υπάρχει καμία βιασύνη και αυτό το οποίο πρέπει να καταστήσουμε σαφές είναι πωςεμείς θα στηρίξουμε μόνον μια εθνικά επωφελή λύση, που θα αποκλείει οποιοδήποτε αλυτρωτισμό, από τη μεριά της ΠΓΔΜ ,και φυσικά θα εγγυάται μια ειρηνική γειτονία. Η Φώφη Γεννηματά ήταν σαφής στην τοποθέτηση της και όταν η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έρθει στη Βουλή θα τοποθετηθούμε.
  • Η εντολή των 212.000 συμπολιτών μας είναι η δημιουργία μιας αυτόνομης παράταξης, με αυτοδύναμη στρατηγική. Για εμάς ,επειδή οι μνήμες είναι νωπές, το Εθνικό συμφέρον είναι πρώτα και πάνω απ όλα. Μικροκομματικά παιχνίδια, όμως, με αυτούς οι οποίοι κράτησαν τη χώρα & τους πολίτες  στη κρίση περισσότερο απ’ όσο έπρεπε δε θα κάνουμε. Δουλεύουμε για να είμαστε η πρώτη δύναμη της νέας εποχής και αυτό θα το κάνουμε με πλήρη προγραμματικό λόγο, που θα αποτυπωθεί μέχρι το συνέδριο στα μέσα Μαρτίου.