«Στόχος μας δεν είναι απλά η δημιουργία ενός τρίτου πόλου. Είναι να διαμορφώσουμε έναν κυρίαρχο προοδευτικό πόλο, μια μεγάλη κυβερνώσα δημοκρατική παράταξη που θα οριοθετηθεί ξεκάθαρα απέναντι από τη δεξιά συντήρηση των δήθεν μεταρρυθμιστών αλλά και απέναντι από την τυχοδιωκτική λαϊκίστικη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Ο κ. Μωραΐτης χαρακτήρισε «γενναία και ειλικρινή» την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για συμπόρευση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς τονίζοντας ότι «υπερβαίνει τα προβλήματα που κρατούν κατακερματισμένο τον χώρο». «Λέμε όλα από την αρχή, χωρίς προαπαιτούμενα, πονηρούς αστερίσκους και ψιλά γράμματα. Τα κόμματα κρατούν την αυτοτέλεια τους». Σε ερώτημα αν το κάλεσμα αφορά σε όλους ο κ. Μωραΐτης είπε: «Όλοι μέσα, χωρίς αποκλεισμούς. Κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, πολιτικές κινήσεις, σύντροφοί μας που διαδραμάτισαν έναν ιστορικό ρόλο». Για το θέμα του επικεφαλής της παράταξης τόνισε οτι «όλοι θα έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα». Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά οτι «όσο περισσότερες υποψηφιότητες τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα». Σημείωσε ωστόσο ότι «πριν φτάσουμε στην εκλογή του επικεφαλής πρέπει στη συνδιάσκεψη να οριοθετήσουμε ένα πλαίσιο αρχών και αξιών. Άλλωστε έχουμε περισσότερα πράγματα που μας ενώνουν παρά που μας χωρίζουν».

«Ανοιχτοί σε διάλογο για νέο εκλογικό νόμο χωρίς πονηρά πολιτικά παιγνίδια»

Ερωτώμενος για την πιθανή κυβερνητική πρόθεση να φέρει νέο εκλογικό νόμο δήλωσε ότι η δημοκρατική συμπαράταξη είναι ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν θα επιτρέψει να παιχτούν πονηρά πολιτικά παιγνίδια.

«Ο Μητσοτάκης… τρολάρει το Κέντρο με την επιλογή των αντιπροέδρων»

Αναφερόμενος στο νέο πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι θα κριθεί στη συνέχεια αλλά ήδη η επιλογή των αντιπροέδρων έχει ξεκάθαρο και συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα. Όπως τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά «με την τοποθέτηση αυτή… τρολάρει το Κέντρο».

Ο κ. Μωραΐτης συμπλήρωσε ότι «οι διαφορές μας με τη ΝΔ είναι ριζικές, είναι ο διαχρονικός μας πολιτικός αντίπαλος. Και η παράταξη που θα διαμορφώσουμε θα είναι αυτή που θα αντιπαρατεθεί απέναντι στη συντηρητική παράταξη. Κάτι που δεν μπορεί να κάνει αυτή η χρεοκοπημένη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ»