Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, στο ρ/σ πρακτορείο FM 104,9

 

Για το Πολυνομοσχέδιο

Θα καταψηφίσουμε αυτό που φέρνει η κυβέρνηση γιατί δεν βοηθάει τη χώρα να βγει από την κρίση. Είναι αποτέλεσμα μιας πολύ κακής διαπραγμάτευσης που έχει δέσει χειροπόδαρα τους Έλληνες πολίτες και δημιουργεί, αντί να αντιμετωπίζει, προβλήματα. Όλα όσα φέρνει το πολυνομοσχέδιο και στο κομμάτι των πλειστηριασμών, όπως και σε άλλους τομείς της οικονομίας, δημιουργεί τεράστια προβλήματα, με τα οποία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε.

 

Για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Το μεγάλο στοίχημα όλης της περιόδου που έχουμε από εδώ και εμπρός είναι να δημιουργήσουμε μια αξιόμαχη παράταξη, η οποία μαζί με την αυτόνομη πορεία που εδράζεται στην πολιτική της πρωτοβουλία, στην πολιτική της καινοτομία, στην πολιτική της πρωτοπορία, θα δημιουργήσει απαντήσεις στα προβλήματα που έχουν οι Έλληνες πολίτες

 

Για το Σκοπιανό

Θα έπρεπε να έχουμε ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο από τη συζήτηση που διεξάγεται το τελευταίο δίμηνο διότι , αυτή η διγλωσσία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ναρκοθετεί εκ των προτέρων οποιαδήποτε δυνατότητα λύσης. Όλες αυτές οι παλινωδίες που ζούμε και από την κυβέρνηση και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι θέσεις οι οποίες κρίνονται από τον ελληνικό λαό. Δημιουργούμε εντυπώσεις πάνω σ’ ένα θέμα που δεν ξέρουμε σε ποια βάση διαπραγματεύεται ο κ. Κοτζιάς και όσοι διαπραγματεύονται.

 

Για την παραίτηση Ζουράρι

Ο κ. Ζουράρις θα έπρεπε να παραιτηθεί από τότε που έλεγε πως δεν έχει πρόβλημα να δώσουμε 10-15 νησιά στους Τούρκους. Έχει κάνει πολύ πρόσφατα δηλώσεις και για τους μαθητές και για τις πενθήμερες εκδρομές.

Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας εδώ και ώρες δεν έχει κάνει αποδεκτή την παραίτηση και εξακολουθούμε να συζητούμε τι θα γίνει σήμερα το βράδυ, δείχνει πόσο εγκλωβισμένη είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τους ΑΝΕΛ και ότι η ταύτισή τους είναι και πολιτική και αξιακή. Αυτά τα οποία είπε ο κ. Ζουράρις είναι απαράδεκτα, αλλά φυσικά, δεν είναι μόνο ο κ. Ζουράρις.

Είναι πολλά τα στελέχη της κυβέρνησης που έχουν ακολουθήσει τον δρόμο αυτό, να γράφουν και να λένε αθλιότητες σε κοινωνικά δίκτυα και σε δημόσιες παρεμβάσεις τους.