ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ

ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

 

ΌΧΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ.

ΌΧΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ.

Ο φετινός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, να βιώνουν συνεχείς και σημαντικές υποχωρήσεις στις κατακτήσεις και δικαιώματα τους.

Ιδιαίτερα στη χώρα μας, που εδώ και 6 χρόνια βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μιας καταιγιστικής οικονομικής κρίσης και υπό την ασφυκτική πίεση των αναγκών δανεισμού, οι εργασιακές σχέσεις, οι  αμοιβές, η κοινωνική ασφάλιση και η Πρόνοια, έχουν πληγεί καίρια.

Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της δημαγωγίας, των ψεμάτων και της ανικανότητας της,αδυνατεί να διαχειριστεί στοιχειωδώς την κρίσιμη κατάσταση που έχει βρεθεί η πατρίδα μας.

Με αλλεπάλληλα λάθη, καθυστερήσεις και αστοχίες οδηγεί σε διαδοχικές κρίσεις και σε ολοένα και  σκληρότερα μέτρα, με ταυτόχρονη καταστροφή της παραγωγικής οικονομικής βάσης της χώρας.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και η μεσαία τάξη γίνονται τα εύκολα θύματα μιας ανελέητης φορολογικής επιδρομής και της αποδόμησης του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς σχέδιο , χωρίς προοπτική.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη πολιτική που θα ενώνει και θα κινητοποιεί, στη βάση ενός νέου Kοινωνικού Συμβολαίου, όλες τις δημοκρατικές, φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις και όλους τους Έλληνες.

Με προγραμματικό δεσμευτικό πλαίσιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.

Με τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή να συμβάλλουν καθοριστικά  στην κοινωνική εξέλιξη και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.