Άρθρο του Στέφανου Ξεκαλάκη, Γραμματέα ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ στην Εφημερίδα των Συντακτών:

 

Τη θέση του για τους λόγους που οι πολίτες “γυρίζουν την πλάτη” στο πολιτικό σύστημα αποτύπωσε για ακόμη μία φορά ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». «Από τότε που εφευρέθηκαν οι “κωλοτούμπες” στην πολιτική, ξεκίνησε να καλλιεργείται η έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να τίθενται στην ίδια μοίρα όσοι πολιτικοί, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία και τα προβλήματα των πολιτών, προσφεύγουν σε τακτικές λαϊκισμού, με αυτούς που εκφράζουν τις πολιτικές τους θέσεις με ηθική, αξιοπρέπεια και χωρίς «κωλοτούμπες».

Ακόμη, επανέλαβε τη θέση του, ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελείται στη συντριπτική του πλειονότητα στη σημερινή κυβερνητική του εκδοχή από ιδεολήπτες, καιροσκόπους, θεσιθήρες, ενώ ξεκαθάρισε ότι «Επιδιώκουμε τη συμμαχία με τους προοδευτικούς πολίτες που ξεγελάστηκαν από τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, πίστεψαν ανιδιοτελώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει λύσεις στα κοινωνικά και οικονομικά τους αδιέξοδα και σήμερα όντας προδομένοι αισθάνονται πολιτικά άστεγοι».

Τέλος, δήλωσε ότι: «Με σύμμαχο την κοινωνία διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσουμε την εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης και να αποκαταστήσουμε το κύρος της Αριστεράς που τόσο επλήγη από τους σημερινούς δήθεν εκφραστές της».

 

Ολόκληρο το άρθρο:

 

Στο άρθρο του με τίτλο “Κωλοτούμπες”, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 20/03/2017 στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Τάσος Παππάς πραγματεύεται την πλήρη ανακολουθία λόγων και πράξεων πολιτικών στα μεταπολιτευτικά χρονικά.

Από τότε που “εφευρέθηκαν” οι “κωλοτούμπες” στην πολιτική, ξεκίνησε να καλλιεργείται στους πολίτες η έλλειψη εμπιστοσύνης έναντι του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών.

Όσο μεγάλωνε η “διάμετρος της κωλοτούμπας” ή όσο αυξανόταν ο αριθμός τους, τόσο περισσότεροι πολίτες θεωρούσαν ότι οι λύσεις για τη ζωή τους δεν θα προέλθουν μέσα από την πολιτική, με αποκορύφωμα την ολοκληρωτική “κωλοτούμπα” του κυρίου Τσίπρα και των συνεργατών του που οδήγησε στην πλήρη απαξίωση της πολιτικής και στην ενίσχυση των άκρων και της αποχής.

Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι κι αυτό αποτυπώνεται με καθαρότητα βάσει των λόγων και των πράξεων εκάστου εξ ημών στην επαγγελματική και κοινωνική μας δράση.

Ευτυχώς στα κόμματα η πλειοψηφία των μελών και στελεχών τους δεν αρέσκεται σε κυβιστήσεις.

Το δυστύχημα είναι ότι αυτό δεν φαίνεται προς τα έξω, γιατί η αξιοπρέπεια, η ηθική και η πολιτική ορθότητα δεν “πουλάει” επικοινωνιακά και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα που θέλουν πολιτικούς “κωλοτούμπες”, γι’ αυτό απομονώνεται και ποδηγετείται.

Σε κάθε περίπτωση, τη δική μου βεβαιότητα τη βασίζω στις προσλαμβάνουσες που έχω από κάθε διαδικασία που συμμετέχω, από κάθε συζήτηση που κάνω με τα μέλη μας σε όλη την Ελλάδα.

Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελείται στη συντριπτική του πλειονότητα στη σημερινή κυβερνητική του εκδοχή από ιδεολήπτες, καιροσκόπους, θεσιθήρες δεν μας συνδέει απολύτως τίποτα.

Αντιθέτως, επιδιώκουμε τη συμμαχία με τους προοδευτικούς πολίτες που ξεγελάστηκαν από τις προεκλογικές εξαγγελίες του κυρίου Τσίπρα, πίστεψαν ανιδιοτελώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει λύσεις στα κοινωνικά και οικονομικά τους αδιέξοδα και σήμερα, όντας προδομένοι, αισθάνονται πολιτικά άστεγοι.

Με τους εγκλωβισμένους ανθρώπους της ανανεωτικής Αριστεράς που βλέπουν αποσβολωμένοι το συνειδητό σφιχταγκάλιασμα με τους ΑΝ.ΕΛ. και τα όνειρα και τους αγώνες μιας ζωής να γκρεμίζονται από την απολυταρχική αντίληψη που επικρατεί στους κυβερνώντες και την έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς.

Με όλους αυτούς, με σύμμαχο την κοινωνία διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσουμε την εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης και να αποκαταστήσουμε το κύρος της Αριστεράς που τόσο επλήγη από τους σημερινούς δήθεν εκφραστές της.

Αλήθεια όμως, αν πραγματικά υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ στελέχη πρώτης γραμμής που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ ή πολύ περισσότερο επιδιώκουν μια τέτοια συνεργασία, γιατί δεν έχουν το θάρρος να βγουν δημόσια και να το πουν;

Κι αν δεν βγαίνουν αυτοί, μήπως όσοι ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα θα έπρεπε να τους αποκαλύψουν για να δουν επιτέλους και τα απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ τι πρεσβεύει ο καθένας;

Γιατί όπως γίνεται αντιληπτό, σ΄ αυτό το νέο ξεκίνημα, στην προσπάθεια που κάνουμε να φτιάξουμε μια ισχυρή προοδευτική παράταξη του μέλλοντος μας για να καταστούμε ενσαρκωτές των ελπίδων του ελληνικού λαού, δεν χωράνε ούτε “κωλοτούμπες”, ούτε λάτρεις της ίντριγκας και του παρασκηνίου.