Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 72 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων παρέστη η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για να μην ξανάρθουν τέτοιες μέρες πρέπει να μείνει η μνήμη ζωντανή. Τιμούμε τους νεκρούς από το Ολοκαύτωμα, σε αυτήν εδώ τη μαρτυρική πόλη. Τα Καλάβρυτα πλήρωσαν πολύ ακριβά τον φανατισμό και τη βία. Η μάχη απέναντι  στον φασισμό  πρέπει να είναι διαρκής. Τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα την κερδίσουμε με περισσότερη Δημοκρατία, περισσότερη Αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη. Δεν θα αφήσουμε να σηκώσουν κεφάλι όλοι αυτοί που θέλουν να μας πάνε ξανά στο χθες του μίσους και του ρατσισμού.

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 72 χρόνια από το Ολοκαύτωμα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο βουλευτής Αχαΐας Θ. Παπαθεοδώρου, ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας Α. Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος, ο π. υπουργός Μ.Παπαϊωάννου, ο π. υπουργός Κ. Σπηλιόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς, ο π. βουλευτής Δ. Κατσικόπουλος, ο π. Δήμαρχος Καλαβρύτων Θ. Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Θ. Παναγόπουλος ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Η. Ρούπας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Τογιοπούλου και ο Γ. Ζωγράφος πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Καλαβρύτων.