Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, Δ. Κρεμαστινός και ο Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την ενέργεια της κυβέρνησης να κηρύξει την περιοχή Αφάντου – Τραουνού – Ερημοκάστρου, ως αρχαιολογικό χώρο, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Εχθρός κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας αποδεικνύεται η Κυβέρνηση. Τα μπρος πίσω δεν έχουν τέλος, μετά τις φαρσοκωμωδίες με την ιδιωτικοποίηση του  ΟΛΠ, την Οδύσσεια στην επένδυση της Κασσιόπης, το διωγμό των επενδύσεων στις Σκουριές. Τώρα έρχεται, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της αξιοποίησης της Περιοχής Αφάντου – Γκόλφ  από τους μειοδότες επενδυτές, η  παράλογη απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μπαλτά να χαρακτηρίσει έκταση 10.000 στρεμμάτων στην περιοχή ως αρχαιολογικό  χώρο.

Την ίδια στιγμή που η κίνηση αυτή απροκάλυπτα σημαδεύει την επένδυση, σπρώχνει τους μειοδότες σε αποχώρηση, ταλαιπωρεί εκατοντάδες πολίτες και μικροεπενδυτές που έχουν περιουσία στην περιοχή η οποία απαξιώνεται, υπονομεύει τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου, αλλά και εκθέτει τη χώρα μας ανεπανόρθωτα στο εξωτερικό, οι κυβερνητικές δηλώσεις ότι «η επένδυση στο «Γκολφ Αφάντου θα προχωρήσει», έχουν την ίδια αξιοπιστία όπως όταν έλεγαν πως θα διατηρήσουν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στο 13% στην περιοχή και τώρα πρόκειται να το αυξήσουν στο  24%.

Το μόνο που ενώνει αυτό το ιδεοληπτικό τσίρκο είναι ο κοινός πόθος να διατηρήσουν την καρέκλα. Να κάνουν τη χάρη στον ελληνικό λαό και να παραιτηθούν!