Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ατελείωτη ταλαιπωρία και οι κακουχίες  προσφύγων και μεταναστών αυξάνουν τα περιστατικά που χρίζουν άμεση περίθαλψη και νοσηλεία.

Η πρόσφατη γέννηση του μωρού στις λάσπες της Ειδομένης συγκλονίζει και όσο κι αν αντιμετωπίστηκε ως θαύμα από τα διεθνή ΜΜΕ, αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Την ίδια ώρα το πλησιέστερο στην Ειδομένη ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ έχει υποστεί μείωση του προϋπολογισμού του κατά 40% σε σχέση με πέρυσι!!

Ο  Διοικητής  της 4ης ΥΠΕ, αντί να ενισχύσει, μείωσε τους πόρους του νοσοκομείου αυτού που αντιμετωπίζει τρομακτικές ελλείψεις σε υλικά ενώ οι υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών δεν επαρκούν.

Η ντροπή για την κατάντια και την εγκατάλειψη των προσφύγων και μεταναστών  από την επίσημη ελληνική πολιτεία ξεπλένεται μόνο με σχέδιο, πρωτοβουλίες και δράση.

Ας αφήσει λοιπόν ο Υπουργός Υγείας τα μεγάλα λόγια και ας εκπονήσει σχέδιο για κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων στη χώρα!

Παράλληλα καλείται να αιμοδοτήσει ΤΩΡΑ με πόρους και προσωπικό το νοσοκομείο Κιλκίς και να αντικαταστήσει το Διοικητή της 4ης ΥΠΕ.