Μόνο  ως εξαιρετικά δυσάρεστο , επώδυνο  και απογοητευτικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός  ότι ή Ελλάδα δεν κατάφερε, όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να ξεπεράσει εδώ και πέντε χρόνια την κρίση και να βγει απ’ τα μνημόνια. Για την κατάσταση αυτή , που έχει προκαλέσει μεγάλο  κοινωνικό κόστος,  χωρίς να φέρει  και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, πέρα από τα όποια λάθη υπήρξαν στην εκπόνηση και εφαρμογή των μνημονίων, υπάρχουν τεράστιες ευθύνες συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, με ονοματεπώνυμο. Είναι, αρχικά με ευθύνη της ΝΔ, της αντιμνημονιακής– αντιμεταρρυθμιστικής της περιόδου,  με τα Ζάππεια, τα υποτιθέμενα ισοδύναμα αλλά και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της και στη συνέχεια,  ιδιαίτερα μετά το 2012, με  ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, που εμποδίστηκε, ναρκοθετήθηκε και υπονομεύτηκε, η δύσκολη δημοσιονομική – μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Έτσι ώστε να τελειώσουμε οριστικά με την κρίση και την ύφεση , να περάσουμε στην ανάπτυξη ,  να απαλλαγούμε από τα μνημόνια!

Τώρα μετά την επτάμηνη , «υπερήφανα»  καταστροφική διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα, την υπογραφή του πιο σκληρού 3ου μνημονίου και τις πρόωρες εθνικές εκλογές, ο ελληνικός λαός  καλείται να ξαναπληρώσει διπλά και τριπλά τον λογαριασμό. Η «δεύτερη φορά» Τσίπρα-Καμμένου, αναμένεται  δυστυχώς ως ή πιο σκληρή περίοδος λιτότητας και  κοινωνικής συντριβής, στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου.

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Το ζήτημα του 23% ΦΠΑ στην Παιδεία δεν λύνεται με προσωρινή «κατάψυξη». Να ξεκαθαρίσει ο Πρωθυπουργός τι θα πράξει η Κυβέρνηση.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ

Το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρό, γιατί αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Δεν μπορεί λοιπόν να αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες, αναβολές, διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης και επικοινωνιακά τρικ ενόψει Προγραμματικών Δηλώσεων.

Η λανθασμένη και επώδυνη αυτή πρόταση έγινε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και πέρασε στο Μνημόνιο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών της.

Τώρα οι ίδιοι έχουν την ευθύνη, να υιοθετήσουν την Πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα-μέσω περιορισμού δαπανών- για την απόσυρση του μέτρου.

Καθαρά και οριστικά επιτέλους. Ο Πρωθυπουργός οφείλει στις προγραμματικές δηλώσεις να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τι θα πράξει η κυβέρνησή του στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς μισόλογα και αοριστίες.

Όχι με προσωρινή «κατάψυξη», για να το ξεπαγώσουν πάλι μετά από λίγες μέρες.

Δεν θα εξαπατήσουν πια κανένα …

…………………………………………………………………………………………

Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης – Αποφάσεις

Υπό την προεδρία της επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3/10/2015 η συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

• Γραμματέας της ΚΟ εξελέγη ο Βουλευτής Ηρακλείου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

Επίσης με απόφαση της Φώφης Γεννηματά κατανέμονται ως εξής οι αρμοδιότητες των βουλευτών:

• Για Αντιπρόεδρος ΣΤ (προτάθηκε και εξελέγη)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

• Κοινοβουλευτικοί  εκπρόσωποι

ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ  – ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

• ΙΣΤΑΜΕ  ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

Επιστημονικός Δ/ντής ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

• Κυβερνητικό έργο κατά τομέα και υπουργείο
  • Μακεδονίας Θράκης, Ναυτιλίας ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  • Εξωτερικών και Άμυνας ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ