Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο εξαπάτησης και εμπαιγμού των πολιτών.

Δεν φτάνει που μείωσαν τις συντάξεις των συμπολιτών μας με αναπηρία, όπως όλων των συνταξιούχων, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ιδιαίτερες ανάγκες τους, σήμερα τους απαξιώνουν με το χειρότερο τρόπο.

Η άρνηση του Πρωθυπουργού να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών είναι χαρακτηριστική της αδιαφορίας του και της αναλγησίας για τα προβλήματα που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν.

Και δεν σταματούν εδώ! Στο στόχαστρό τους βρίσκονται και οι συντάξεις χηρείας οι οποίες πετσοκόβονται και οδηγούνται ουσιαστικά σε σταδιακή κατάργηση.

Την ίδια στιγμή, λόγω της αδυναμίας των Ασφαλιστικών Ταμείων να καταβάλλουν τις συντάξεις, συνεχίζουν την αφαίμαξη του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) για την πληρωμή των συντάξεων του Νοεμβρίου από ΟΑΕΕ, ΤΣΑΥ και ΕΤΑΑ – ΤΑΝ. Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν αφαιρεθεί από τον ΑΚΑΓΕ συνολικά 790 εκ. ευρώ!

Το ΑΚΑΓΕ, που τροφοδοτείται και με εισφορές των συνταξιούχων, ιδρύθηκε και προορίζεται για την χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων μετά το 2019 και την ομαλή συνταξιοδότηση των ερχόμενων γενεών.

 

Είναι σαφές ότι έχουν βαλθεί να ισοπεδώσουν τα πάντα!