Από τον Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επιλογή της Ελευσίνας ως «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 
Συγχαρητήρια στον Δήμο Ελευσίνας και όλους όσοι εργάστηκαν για την μεγάλη επιτυχία της πόλης να επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, έναν θεσμό που ξεκίνησε το 1985 με πρωτοβουλία της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη.

Το πρόγραμμα «Μετάβαση στην Euphoria» που κατέθεσε η Ελευσίνα είναι πρωτοποριακό, καθώς στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση των πόλεων που μπορούν να παράγουν οι τέχνες και ο πολιτισμός. Αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης για κάθε Δήμο και απαντά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας εμπλέκοντας δυναμικά τις τέχνες και τον πολιτισμό με την οικονομία, το περιβάλλον, την κοινωνία των πολιτών, τους πολίτες της Ευρώπης και τις ευρωπαϊκές αξίες που είναι ανάγκη όσο ποτέ να ενισχυθούν.

Ευχόμαστε η επιτυχία αυτή να αποτελέσει πρόκληση  για την ανάπτυξη όλης της περιφέρειας του Θριάσιου και να αφήσει στους πολίτες υποδομές, θεσμούς και δεσμούς διαρκείας.