Ανακοίνωση του Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη Θ.  Παπαθεοδώρου

Δύο χρονιά μετά την ακύρωση του δημοπρατημένου έργου του Οδικού Άξονα Πατρών – Πύργου (Μάρτιος 2015 – Μάρτιος 2017) και την κατάτμηση του σε οκτώ εργολαβίες, ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζης δεν είναι σε θέση να δώσει καμία συγκεκριμένη απάντηση στην σημερινή ερώτησή μου για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών ένταξης στο ΣΕΣ 2014-2020 και υλοποίησης του έργου.

Αφού κατέφυγε στην εύκολη και γνωστή συνταγή ¨οι προηγούμενοι φταίνε¨ για τις καθυστερήσεις για να καλύψει τη δική του ανεπαρκή και αποτυχημένη πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση του έργου, ομολόγησε ότι ¨Ο χρόνος περνάει. Δεν τηρείται κανένα χρονοδιάγραμμα και αποφεύγουμε να κάνουμε εξαγγελίες και δεσμεύσεις για το πότε θα τελειώσει η διαδικασία¨

Σχετικά δε με τον προσωρινό μειοδότη των τεσσάρων πρώτων εργολαβιών και τις δικαστικές εμπλοκές που υπάρχουν ο κ. Σπίρτζης αρκέστηκε να δηλώσει ότι ¨αν αδυνατεί η ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ τότε θα κοιτάξουν το θέμα οι υπεύθυνες υπηρεσίες¨.

Συμπέρασμα: Ο κ. Σπίρτζης όχι μόνο δεν είναι σε θέση να αναλάβει καμία δέσμευση για το έργο, αλλά τελικά εξαιτίας της παρατεταμένης ανεύθυνης στάσης της Κυβέρνησης, το έργο βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, βλάπτοντας σοβαρά τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας και τα συμφέροντα των πολιτών.

Επιβεβαιώνεται καθημερινά ποσο αναποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη είναι αυτή η Κυβέρνηση. Δυστυχώς την ανικανότητα της την πληρώνουν πολύ ακριβά οι πολίτες.