Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την διαδικασία απομάκρυνσης του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η όλη διαδικασία απομάκρυνσης του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Σ. Καπάκου, είναι ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης.
Και μάλιστα όταν ο κ. Καπάκος ήταν μια ακραιφνής κομματική επιλογή (Διευθυντής Σύνταξης της Αυγής), κάτι που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Όμως η απομάκρυνσή του ως φαίνεται με «άνωθεν υπόδειξη», προδιαθέτει για το τι ακόμη θα δούμε, όσο τα διαλυτικά φαινόμενα και η λαϊκή αποδοκιμασία προς τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ διευρύνονται. Γιατί στόχος είναι η ανενδοίαστη προσπάθεια (με κάθε μέσο) ελέγχου της ενημέρωσης και η με το «έτσι θέλω» προσπάθεια μετατροπής της ΕΡΤ -της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- σε τσιφλίκι του Μαξίμου.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το «ενδιαφέρον» του Μαξίμου για την προώθηση συγκεκριμένων -απολύτως ελεγχόμενων- δημοσιογράφων και στα υπό δημιουργία Κανάλια ορισμένων εκ των «υπερθεματιστών».
Με αυτές τις λογικές το «διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις», γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο.

Υ.Γ. Η Αυγή διέκοψε την συνεργασία με δημοσκοπική εταιρεία, διότι….. δεν τους άρεσαν τα ευρήματα.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν διαφωνεί με τον λαό, τόσο το χειρότερο για τον λαό.
Φανταζόμαστε ότι η κ. Γεροβασίλη θα αναλάβει πλέον και τις δημοσκοπήσεις.