Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Η πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για την έκτακτη επιχορήγηση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ) από τον κρατικό προϋπολογισμό δείχνει ότι ο μονολιθικός ΕΦΚΑ του νόμου Κατρούγκαλου είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μόνο για το 2017, οι πρόσθετες ανάγκες των ΟΚΑ θα ανέλθουν σε 859 εκατομμύρια ευρώ.

Η Κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της προτού εκραγεί η ωρολογιακή βόμβα που έχει βάλει στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος. Αλλιώς σε λίγο θα διαχειρίζεται τα συντρίμμια του.

Την ίδια στιγμή κοροϊδεύει τους χαμηλοσυνταξιούχους τάζοντας… ισοδύναμα, τη στιγμή που έχει νομοθετήσει την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ για 350.000 δικαιούχους ως το 2019,  και έχει ήδη κόψει το ΕΚΑΣ σε 160.000 συνταξιούχους από τον περασμένο Ιούνιο.

Επιχειρεί να θολώσει τα νερά με ψίχουλα, καθώς επιστρέφει μόνο το 30% του ποσού που αφαίρεσε σε πολύ λιγότερους  από τους μισούς δικαιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ.

Το να χρυσώνεις το χάπι δεν είναι κοινωνική πολιτική, είναι κοροϊδία!

Οι πολίτες πλέον δεν εξαπατώνται και αντιδρούν δυναμικά στα ψέματα και την κυβερνητική κοροϊδία.