Για πολλοστή φορά οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Γ. Κουτσούκος και Β. Κεγκέρογλου, κάλεσαν με επερώτησή τους τον Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των 270 φυσικών και νομικών προσώπων, μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και φοροφυγάδων που ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς με την γνωστή ΠΝΠ της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τον Μάρτιο του 2015.

Με βάση τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία οι μεγαλοοφειλέτες άνω του 1 εκ., οι οποίοι αξιοποίησαν τη διάταξη για διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων για πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής, ρύθμισαν οφειλές 765.508.236 ευρώ και τα ποσά που διαγράφησαν ανέρχονται στο ύψος των 188.087.461 ευρώ.

Οι ερωτώντες Βουλευτές με σαφή και απολύτως τεκμηριωμένα νομικά επιχειρήματα απέδειξαν ότι η άρνηση του κ. Αλεξιάδη να δημοσιοποιήσει να ονόματα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου είναι νομικά έωλη και προδήλως αντισυνταγματική.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών τους οι ερωτώντες Βουλευτές κατέθεσαν έγγραφα με τα οποία αποδεικνύουν ότι υπάρχει θεσμικό πλαίσιο – από το 2011- που επιτρέπει τη γνωστοποίηση ονομάτων με βάση το οποίο είχαν δοθεί την εποχή εκείνη με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών που είχαν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Τέλος οι ερωτώντες βουλευτές επέστησαν την προσοχή στον κ. Αλεξιάδη ότι διαπράττει παράβαση καθήκοντος, καθώς παρανόμως αρνείται την ενημέρωση της Βουλής.