Η υπεύθυνη Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χαρά Κεφαλίδου, σχετικά με την παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη από το Κ.Π.Ι.Σ.Ν., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Με χρονοκαθυστέρηση θυμήθηκε ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. κος Κιμούλης τον τόπο της τέχνης του. Πράγματι εκεί ανήκει. Θέσεις αυξημένης διοικητικής ευθύνης θα έπρεπε να γνωρίζει μετά από τόσα χρόνια πως δεν ταιριάζουν σε πραγματικούς καλλιτέχνες. Τους περιορίζουν στα στενά όρια της γραφειοκρατίας και των αριθμών, ποδοπατώντας το ταλέντο και ακυρώνοντας  το κεφάλαιο ψυχής που έχουν καταθέσει υπηρετώντας την τέχνη τους.

Η επιστολή παραίτησης του κου Κιμούλη αποκτά ξεχωριστή αξία αναδεικνύοντας τις καθεστωτικές πρακτικές μιας Κυβέρνησης δέσμιας της ιδεοληψίας της. Πρακτικές που όταν καταγγέλλονται από έναν θερμό υποστηρικτή της θα πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά όλους.

Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς για τα τεράστια θέματα που εγείρει η επιστολή παραίτησης από το Κ.Π.Ι.Σ.Τ.. Ένα Ίδρυμα που αποτελεί κτήμα όλων των Ελλήνων πολιτών.