Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα  με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Μετά τη συνάντηση η Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης αποδείχτηκε πως ήταν έτσι απλά χωρίς πρόγραμμα. Πήρανε μερικές ήδη ψηφισμένες ρυθμίσεις και πολλά ακοστολόγητα ρουσφέτια και προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για άλλη μια φορά. Ψέματα και λαϊκισμός. Η μόνη εντύπωση που έμεινε όμως απ’ όλες αυτές τις μέρες, είναι η παράλληλη σχέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Επισκεφθήκαμε σήμερα την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το πρώτο θέμα που θέσαμε είναι η επιβίωση και η εξυγίανση των ελληνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να προστατευθούν και οι θέσεις των εργαζομένων. Ανησυχούμε ιδιαίτερα μετά τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια για να μην καταλήξουν στα χέρια των ξένων funds. Τα κοράκια, όπως συνήθιζε να λέει ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια.

Και ζητήσαμε να μην υπάρχει επέκταση της ρύθμισης αυτής για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Δεν πρέπει να υπάρχουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Πρέπει να προστατευτούν τα νοικοκυριά.

Ταυτόχρονα οι τράπεζες πρέπει τώρα να εγγυηθούν τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πρέπει να μειώσουν τις προμήθειες από τις ηλεκτρονικές πληρωμές, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που υποφέρουν από τα capital controls.

Και βεβαίως ζητήσαμε τα πλάνα αναδιάρθρωσης των τραπεζών να μην συνδεθούν με ομαδικές απολύσεις εργαζομένων.