Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Μετά την επίσκεψή της, η Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Γεννηματά είναι πολύ σοβαρά τα προβλήματα στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και θα θέλαμε να μας πείτε την τοποθέτησή σας.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Είμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, που θεωρώ πως είναι ένα διαμάντι για τη βόρεια Ελλάδα. Καλύπτει το 50% των αναγκών της υγειονομικής Περιφέρειας της Μακεδονίας, της 3ης ΥΠΕ και καταλαβαίνετε πως αν αυτό το Νοσοκομείο καταρρεύσει, ο μόνος που θα έχει όφελος θα είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα. Και αυτό, θα πρέπει η Κυβέρνηση να το λάβει σοβαρά υπόψη της.

Αυτό που διεκδικούμε και είμαστε εδώ, δίπλα στον Πρόεδρο και στους εργαζόμενους, είναι η ισότιμη χρηματοδότηση του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. Δεν είναι δυνατό να μη χρηματοδοτείται για το ’15 καθόλου το Νοσοκομείο αυτό, όταν μάλιστα καλύπτει τόσο μεγάλες ανάγκες.

Όπως επίσης θα πρέπει να υπάρξει φροντίδα και ρύθμιση και για το ζήτημα του προσωπικού.Έχουμε κάνει ήδη ενέργειες, θα το παρακολουθήσουμε και θα διεκδικήσουμε την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. Θα τα φέρουμε ξανά στη Βουλή τα θέματα και με δεύτερη ερώτηση και θα διεκδικήσουμε να πάρουμε απαντήσεις.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι μια πολύ μεγάλη κατάκτηση για τον ελληνικό λαό. Και θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζεται με χρηματοδότηση, με προσωπικό και κυρίως με τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

Θα μιλήσουμε και γι’ αυτά πολύ σύντομα στην προγραμματική Συνδιάσκεψη που οργανώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από το ΠΑΣΟΚ μέχρι τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ κα Πρόεδρε, υπάρχουν ευθύνες σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας γενικότερα και ειδικότερα στο χώρο της υγείας. Στους πολίτες οι οποίοι είτε βλέπουν εσάς, είτε παλαιότερα τον κ. Σαμαρά ή τον κ. Τσίπρα τώρα και διαμαρτύρονται και λένε «Τι θέλουν αυτοί, ας τους φέρνουν να μιλήσουν με τους συγγενείς των ασθενών» τι απαντάτε;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Έχω κάνει πολλή μεγάλη προσπάθεια και η ίδια προσωπικά και το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έχουμε ιστορικούς δεσμούς με αυτό το χώρο, με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα. Προσπαθήσαμε τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, να περιστείλουμε τη σπατάλη, να μαζέψουμε από τις δαπάνες, χωρίς να περιοριστούν οι υπηρεσίες ή η ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Δεν το καταφέραμε αυτό πάντα. Υπήρξαν και αδικίες, υπήρξαν και ακρότητες που πρέπει να τις δούμε. Όμως αυτή τη στιγμή ενώ η χώρα βρισκόταν μια ανάσα από την έξοδο, με πρωτογενή πλεονάσματα, με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρισκόμαστε αντιμέτωποι και πάλι με την ύφεση και πάλι με την ανεργία και πάλι με ένα Μνημόνιο που είναι σκληρότερο από όλα τα προηγούμενα.

Τουλάχιστον Νοσοκομεία σαν το ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ που είναι τόσο χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες ας στηριχθούν γιατί φαίνεται πως η επιλογή είναι να στηριχθούν μόνο Νοσοκομεία που διοικούνται από ημέτερους από εδώ και στο εξής. Σας ευχαριστώ πολύ.