Αδιαπραγμάτευτο ΝΑΙ στο ευρώ.

 

H αβεβαιότητα και η ανασφάλεια πνίγουν την ελληνική κοινωνία.

Η οικονομία βυθίζεται, η Κυβέρνηση πελαγοδρομεί εδώ και 5 μήνες. Ως εδώ. Τέρμα οι μπλόφες. Ο κύριος Τσίπρας οφείλει άμεσα να κλείσει συμφωνία που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και της χώρας.  Να πει τώρα το μεγάλο ΟΧΙ στις ιδεοληψίες του κόμματός του για ρήξη.

Όπως και οι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν με αλληλεγγύη και σεβασμό στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Η ελπίδα είναι στην Ευρώπη.

Η ρήξη ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες, για όλες τις Ελληνίδες, για όλες τις γενιές, για όλες τις κοινωνικές δυνάμεις.

Γιατί θα φτωχοποιήσει ακόμη περισσότερο όλους τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους  επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην παραγωγή, στο εμπόριο, στη μεταποίηση και στις υπηρεσίες.

Γιατί θα γονατίσει τις νέες γενιές και τις γυναίκες και θα στερήσει από τους άνεργους κάθε προσδοκία για τους ορίζοντες της ζωής τους και την προοπτική της απασχόλησής τους.

Η ρήξη και η επιστροφή στη δραχμή είναι οπισθοδρόμηση δεκαετιών, δεν είναι λύση για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.

Η ρήξη αφήνει εκτεθειμένη τη χώρα μας, στις προκλήσεις και τις εντάσεις μιας ρευστής κατάστασης και μιας επικίνδυνης εποχής στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.

Το ΠΑΣΟΚ με εθνική, δημοκρατική και κοινωνική ευθύνη θα κρίνει, θα αξιολογήσει και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα διασφαλίζει την ισότιμη παραμονή της χώρας στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.