Δήλωση των διαπιστευμένων εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη και Γιάννη Ιωαννίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών για την διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος:

1-Ως διαπιστευμένοι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συμβάλλουμε στην, κατά το δυνατόν, ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, εκφράζουμε την αγωνία και τον προβληματισμό μας σχετικά με την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και τη δυνατότητά του να ανταπεξέλθει σε ελάχιστο χρόνο στις υποχρεώσεις μιας ιδιαίτερα απαιτητικής  διαδικασίας.

2- Λίγο πριν τα μεσάνυχτα χτες είχαμε την απαράδεκτη θεσμικά αλλαγή όλων σχεδόν των εκλογικών κανόνων και προθεσμιών με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, λίγες μέρες μόλις προ του δημοψηφίσματος. Παρά ταύτα, υπάρχουν, όπως ήταν αναμενόμενο, σοβαρές αμφιβολίες για την επιτυχή διεκπεραίωση σειράς ενεργειών, εξόχως σημαντικών για τη σοβαρότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος.

3- Το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει επισημάνει και η Πρόεδρός του στη συνημμένη επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών, θα επιμείνει στην τήρηση των απαραίτητων εγγυήσεων για την ελεύθερη και ακώλυτη εκδήλωση της λαϊκής ετυμηγορίας και θα συμβάλλει, στο βαθμό που του αναλογεί, με κάθε τρόπο στη διαφύλαξη του κύρους της διαδικασίας. Δυστυχώς, με τη μορφή του ψηφοδελτίου που επελέγη, έγινε ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα. Το φτηνό τρικ με το να τεθεί πρώτο το  «όχι» δηλαδή η κυβερνητική άποψη στο ψηφοδέλτιο, προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το πως αντιμετωπίζει την όλη διαδικασία η κυβέρνηση.