Δήλωση του Παύλου Χρηστίδη στο ΑΠΕ για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, έκανε στο ΑΠΕ την παρακάτω δήλωση:

«Η ταύτιση με το εθνολαικιστικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αξιολόγησης και η εμφανής πια έλλειψη σχεδίου κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη.»
Κάθε νέα Κυβέρνηση συνοδεύεται από τις ελπίδες του λαού για καλύτερες ημέρες. Ένα χρόνο πριν, η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε ως αποτέλεσμα της πλάνης που δημιούργησε ο κ Τσίπρας σχετικά με τον δήθεν αντιμνημονιακό δρόμο. Αυτόν που ταυτίστηκε με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, τις υποσχέσεις για 13η σύνταξη και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Σήμερα, η ελπίδα αυτή έχει διαψευστεί. Οι Έλληνες βρίσκονται στη μέγγενη της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο είναι το πλέον αχρείαστο και σκληρό. Τα μεγάλα διλήμματα της χώρας είναι μπροστά και δεν κρύβονται πίσω από επικοινωνιακά τρικ. Η ταύτιση με το εθνολαικιστικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αξιολόγησης και η εμφανής πια έλλειψη σχεδίου κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη.
Ο κ Τσίπρας και η κυβέρνηση του ούτε θέλει, ούτε μπορεί να κινητοποιήσει δυνάμεις και σηματοδοτώντας μια λυτρωτική- για την οικονομία και την κοινωνία- φυγή προς τα εμπρός.
Είναι κρίμα που φαίνεται ότι δεν συναισθάνονται ούτε την τραγικότητα του ετήσιου απολογισμού τους, ούτε την κρισιμότητα των στιγμών.