Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη ενόψει των εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο ΤΕΕ να μη γίνει η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανένα αμοραλιστή και κανένα εκούσιο ή ακούσιο υπόλογο της διασπάθισης των χρημάτων των Ελλήνων μηχανικών.
Οι εκλογές αυτές να αποτελέσουν εφαλτήριο για την από τα κάτω επανένωση του Προοδευτικού Χώρου.»

Στις 20 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται οι εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ένα Φορέα που ιδρυτικός του σκοπός είναι η συμβολή στην ανάπτυξη της Χώρας και στη διασφάλιση ποιοτικών υποδομών επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια και η Παράταξή μας εξέθρεψε στελέχη που μοναδικό τους κίνητρο για την ενασχόλησή τους με τα κοινά αποτέλεσε η προσωπική τους ανέλιξη και ο πλουτισμός στις πλάτες των Ελλήνων Μηχανικών.

Φτάνει πια!!!!

Στην προσπάθεια που κάνει ο πολιτικός μας φορέας για να αποτελέσει την αξιόπιστη έκφραση των προοδευτικών πολιτών δε χωράνε ούτε στελέχη που έναντι ενός πινακίου (ή και περισσοτέρων) φακής κατάντησαν κυβερνητικοί γενίτσαροι, ούτε όσοι εκουσίως ή ακουσίως «έπαιξαν στα ζάρια» τις ασφαλιστικές εισφορές και τις τύχες των μαχόμενων μηχανικών.
Στις επικείμενες εκλογές δεν έχουν θέση στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ούτε οι καιροσκόποι, καρεκλοθήρες, αμοραλιστές, αλλά ούτε και όσοι εμπλέκονται, έστω και υπό μορφή φημολογίας, σε καταστάσεις που οδήγησαν στην διασπάθιση των ασφαλιστικών εισφορών των Ελλήνων Μηχανικών.

Το ΤΕΕ πρέπει να μπει ξανά σε προοδευτική τροχιά.

Εν όψει της 11ης Οκτωβρίου, καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων στο ΤΕΕ, καλώ όλους τους προοδευτικά σκεπτόμενους Έλληνες μηχανικούς, τους μηχανικούς που είναι μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, των Κινημάτων της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Οικολογίας και κάθε άλλου Φορέα που εντάσσεται στον ευρύτερο Προοδευτικό Χώρο, να συμμετέχουν στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός προοδευτικού μετώπου και στο χώρο των μηχανικών, έτσι ώστε να λειτουργήσουν καταλυτικά στην προσπάθεια της από τα κάτω ανασυγκρότησης ενός Πολιτικού Φορέα που θα καταστεί πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων.

Στέφανος Ξεκαλάκης
Γραμματέας Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ
Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
τ. Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρ. Τοπογράφων Μηχανικών
τ. Μέλος Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. – Εκπρόσωπος ΠΑΣΚ Διπλωματούχων Μηχανικών