Η ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση της παράταξης, ώστε ο πολιτικός μας χώρος να πρωταγωνιστήσει ξανά στις εξελίξεις, δεν αποτελεί παραταξιακό, αλλά πατριωτικό καθήκον για να ηττηθεί η φαυλότητα, ο οπορτουνισμός και ο φτηνός λαϊκισμός που κυριαρχούν σήμερα στον πολιτικό βίο της Χώρας.

Γι αυτή την ανασυγκρότηση παλεύουμε όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, κι εγώ προσωπικά, και η μόνη προαπαίτηση που βάζουμε είναι να στηριχθεί σε μια βάση αξιακή, ηθική, πολιτική, ιδεολογική και όχι σε λογικές μοιράσματος αξιωμάτων. 

Με πρόταγμα την ηθική στην πολιτική, θεωρώ αδιανόητη την προσπάθεια ορισμένων να ακυρώσουν την ιστορία και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, στο βωμό μιας ευκαιριακής προσωπικής πολιτικής αναβάπτισης.

Όσοι σήμερα, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, την ώρα που ανακοινώνεται η επιτροπή διαλόγου και κάνουμε το επόμενο βήμα για την υλοποίηση του εγχειρήματος, έχουν τη σκέψη και το βλέμμα τους στραμμένο αποκλειστικά και μόνο στην επίλυση εσωκομματικών διαφορών, δεν υπηρετούν την προσπάθεια.