Δήλωση Λεωνίδα Γρηγοράκου, Υπεύθυνου Τομέα Αυτοδιοίκησης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έπειτα από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρωτοφανές έλλειμμα κυβερνητικού έργου ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να το καλύψει με επισκέψεις – παρωδία στα Υπουργεία. Ωστόσο, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να εκθέτει τον εαυτό του και τους Υπουργούς του. Η ανικανότητα και η ανεπάρκεια δε συγκαλύπτονται με κινήσεις εντυπωσιασμού. Μοναδικό μέλημα έχουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα φλέγοντα και μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Έπειτα από τους ανερμάτιστους χειρισμούς του στο ζήτημα του χρέους, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να πείσει τους πολίτες ότι διαθέτει ένα στοιχειώδες σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας μας, για την αναβάθμιση των θεσμών, για την προώθηση αλλαγών σε καίριους τομείς διοίκησης και αυτοδιοίκησης. Οι σημερινές του εξαγγελίες επιβεβαιώνουν ότι η σχέση του με τη ζώσα πραγματικότητα παραμένει ζητούμενο. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να καλλιεργεί ψευδαισθήσεις και  αυταπάτες. Συνεπής στην ψευδολογία, ανασύρει από το παρελθόν διακηρύξεις, οι οποίες δεν έχουν κανένα πραγματικό αντίκρισμα. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του σήμερα στο ΥΠΕΣ ξεπέρασε τον εαυτό του. Έφτασε στο σημείο να υποσχεθεί τη θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων. Τελικά δεν πολιτεύεται μόνο αλλά ζει και εκτός τόπου και χρόνου. Προτάσσοντας το προσωπικό και κομματικό του συμφέρον, ανέδειξε ως προτεραιότητα της αυτοδιοίκησης τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής. Χωρίς να καταθέσει καμιά ουσιαστική πρόταση για την αναβάθμιση των διοικητικών και αυτοδιοικητικών δομών, περιορίζεται σε ασκήσεις ενίσχυσης της κομματοκρατίας, προκειμένου να προωθήσει ημετέρους  μέσω του κατακερματισμού των αυτοδιοικητικών δυνάμεων.