«Η Ελλάδα πάντα έχασε ιστορικά όταν η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη δεν έπαιζε το ρόλο της»

Είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ομόφωνα και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή με ευρύτατη πλειοψηφία, υιοθέτησαν την πρόταση που παρουσίασα  το βράδυ της 25ης Μαΐου για διεξαγωγή του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, κάτι που δίνει μία νέα  πνοή και προοπτική στον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς της ευθύνης. Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά υπέρ της συσπείρωσης, της συμπαράταξης, της ενότητας, της ευρύτερης δυνατής προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, κι όχι ένα μικρό, φοβικό, περίκλειστο ΠΑΣΟΚ.

Είναι επίσης σημαντικό ότι κατά τη συνάντηση που είχαμε με το συντονιστικό της Ελιάς συμφωνήθηκε να εργαστούμε από κοινού, δίχως ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς, με αμοιβαίο σεβασμό, προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως και είναι σημαντική η επιστολή του κ. Φώτη Κουβέλη, με τους όρους που είπαμε βέβαια, παρά το γεγονός ότι καθυστέρησε. Είμαστε καλόπιστοι και κινούμαστε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, διότι  ο τόπος δεν είναι πεδίο δοκιμών για οποιοδήποτε κόμμα και για οποιαδήποτε Παράταξη. Είναι κάτι ιστορικά και εθνικά πολύ πιο πολύτιμο από όλους εμάς μαζί σε όλα τα Κόμματα και σε όλες τις Παρατάξεις.

Απευθύνουμε μια πρόσκληση αυτοοργάνωσης σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, στους πολίτες που ανήκουν στην Παράταξη πρωτίστως με την έννοια του ΠΑΣΟΚ, στους πολίτες που ψήφισαν Ελιά, αλλά και στους πολίτες που ψήφισαν πολύ μαζικότερα τα δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια του χώρου μας.

Καλούμε σε στράτευση όλα τα στελέχη, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά της ευρύτερης παράταξης, τους πολίτες που πιστεύουν στο χώρο αυτό και θυμούνται ότι η Ελλάδα πάντα έχασε ιστορικά όταν η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη δεν έπαιζε το ρόλο της. Μόνον έτσι άλλωστε θα μπορέσουμε να γεμίσουμε τη μεγάλη «κοίτη» της τρίτης λύσης και να υπερβούμε  το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί αναπόφευκτα ο τεχνητός, μικρός διπολισμός στον οποίο  κάποιοι επιχειρούν να εγκλωβίσουν τους πολίτες. Η Κεντροαριστερά που εμείς θέλουμε και στην οποία ανήκουμε δεν ετεροκαθορίζεται, ούτε σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Το να λες ότι «είναι δεδομένη η προτίμησή μας, ότι είμαστε μια συμπληρωματική δύναμη», είναι αυτοκαταλυτικό και μάλιστα από τα αποδυτήρια. Πρόκειται για τεράστιο λάθος και ταυτότητας και στρατηγικής.

Το αντίδοτο του λαϊκισμού δεν είναι το ν’ ακολουθείς το συρμό του  πολιτικού και οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, ούτε το αντίστροφο. Υπάρχει  η τρίτη λύση, η υπεύθυνη λύση και αυτή είναι και πρέπει να είναι η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη.

Αφήστε μια απάντηση