Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με επιστολή που συνυπογράφουν οι Διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνική, Πειραιώς, Alpha Eurobank, και δημοσιεύεται σήμερα, επαπειλείται η παροχή περαιτέρω χρηματοδότησης προς τη ΔΕΗ, από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο να θέτουν θέμα συνταγματικότητας του νόμου.

Έχουμε ήδη πολλές φορές καταγγείλει ότι με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η ΔΕΗ βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση. Η δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων γεννά σοβαρά ερωτήματα για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να πάρουν άμεσα θέση στο ζήτημα που αφορά στο κορυφαίο θέμα εθνικής ενεργειακής ασφάλειας και το οποίο προέκυψε από τις κυβερνητικές ιδεοληψίες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και τις οποίες δεν πρέπει να πληρώσουν ακριβά οι έλληνες πολίτες.