Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής επιβεβαιώνει με τη σημερινή Τριμηνιαία Έκθεσή του, τις θέσεις που ως Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε διατυπώσει για τα αδιέξοδα που καθημερινά σωρεύει η Κυβερνητική πολιτική, καθώς  μεταξύ άλλων διαπιστώνει:

– Δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για μια ισχυρή ανάπτυξη. (σελ 21)

– Υπάρχουν τόσο πολιτικοί όσο και οικονομικοί λόγοι που θέτουν εν αμφιβάλω την επίτευξη τόσο υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. (σελ 30)

– Το οικονομικό κόστος των καθυστερήσεων και αναβολών στη διαδικασία αξιολόγησης μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο από το πιθανό όφελος. (σελ 7)

– Η μεγάλη απόκλιση (στις αποκρατικοποιήσεις) του 2016 (-93%), αλλά και μια ενδεχόμενη μεταρρυθμιστική κόπωση της Κυβέρνησης καθιστούν την πρόβλεψη για το 2017 αρκετά αισιόδοξη. (σελ 36)

Αν ο μοναδικός τους στόχος δεν είναι μόνο η παραμονή στην εξουσία και η προοπτική τους ένα τέταρτο μνημόνιο, όπως το περιγράφει και το Γ.Π.τ.Β. (σελ 9) τότε μόνο μια υπηρεσία μπορούν να προσφέρουν, να φύγουν το συντομότερο δυνατό, να προκύψουν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί με ισχυρή τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για να επιβάλει την Εθνική Γραμμή Συνεννόησης προκειμένου να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την κρίση.