Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

 

Όσα ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός για τις τιμές των φαρμάκων επί υπουργίας μου ήταν ένοχα ψέματα από αρχής μέχρι τέλους. Την ώρα που αυξάνουν τις δαπάνες σε βάρος των ασφαλισμένων αντί να απολογηθούν συνεχίζουν να εκτοξεύουν λάσπη χωρίς ίχνος ντροπής.

Και χρησιμοποιώ πληθυντικό γιατί αυτή τη φάμπρικα της συκοφαντίας για την υπουργία μου την εγκαινίασε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ενώπιον της  Εθνικής Αντιπροσωπείας και την συνέχισε σήμερα ο βοηθός του.

Τα στοιχεία όμως είναι σε βάρος τους και είναι ξεκάθαρα. Εμείς μειώσαμε τις τις τιμές των φαρμάκων δραματικά όχι μόνο της Novartis αλλά και όλων των εταιριών και τα σχετικά στοιχεία τα έχουμε ήδη καταθέσει στην Εισαγγελέα διαφθοράς κ. Ράικου, αλλά και τα έχουμε δώσει στη δημοσιότητα. Καταθέτουμε μάλιστα και συμπληρωματική αναφορά στην εισαγγελία την Τετάρτη. Μειώσαμε τις τιμές και των ακριβών και των φθηνών φαρμάκων και όλες οι εταιρείες έχασαν 3.1 δις!!! Οι δημοσιευμένοι πίνακες τα αποδεικνύουν όλα αυτά και οι πολίτες θυμούνται το λυσσαλέο πόλεμο που είχα υποστεί από τις εταιρείες. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τα κέρδη όλων αυτών επί δύο χρόνια ενώ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν στήριξε ούτε μία μείωση τιμών.

Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός του  αντί να απευθύνουν λίβελους και συκοφαντίες όπως π.χ. ότι δήθεν τιμολογούσαμε με βάση τις τιμές της Ελβετίας που δεν είναι εντός Ε.Ε.  καλά θα κάνουν ν απολογηθούν στον ελληνικό λαό για τη ζημιά που προκαλούν στους ασφαλισμένους με την τιμολόγηση των φαρμάκων. Έρχεται όμως η ώρα που θα τιμωρηθούν για αυτά που λένε και κυρίως για αυτά που κάνουν.